MHP: AKP neden Talabani’yi davet etti?

Şandır, Mersin’de MHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendirerek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e cevaplandırması istemi ile bazı sorular yöneltti.


Türkiye’yi 5 yıldır AK Parti hükümetinin yönettiğini anımsatan Şandır, şöyle konuştu:
“Ülkemizde büyüme yavaşlamıştır ve yavaşlamaya devam etmektedir. Enflasyon hedefleri tutmamakta, Merkez Bankasının güvenilirliği azalmaktadır. İşsizlik resmi rakamlara göre yüzde 9.9 iken, bu rakam gerçekte yüzde 20’ler seviyesine ulaşmıştır. Cari açık rekor üstüne rekor kırmakta ve bu açığın finansman maliyeti her geçen gün biraz daha artmaktadır. Türkiye dünyanın en yüksek reel faizlerini ödeyen ülke durumundadır. Gerek iç gerekse dış borçlar tarihin en yüksek seviyelerindedir. Aşırı değerlenen YTL sebebi ile ülke rekabet gücünü kaybetmiştir. Ülke ekonomisi, Cumhuriyet kurulduğu günden beri ilk defa bu kadar yüksek oranda yabancı kontrolüne geçmiştir. Ekonominin içinde bulunduğu durumun kısaca özeti budur. Sayın Tüzmen Türkiye ekonomisi ve vatandaşlarımızın içinde bulunduğu durum, sizce açıkladığımız bu durumdan farklı mıdır?”


IRAK CUMHURBAŞKANI TALABANİ’NİN TÜRKİYE’YE GELMESİ


Şandır, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Türkiye gelmesiyle ilgili  de “Celal Talabani’nin Irak Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’ye davet edilmesinin gerekçesi nedir? AK Parti hükümeti halkımızın hangi çıkarı doğrultusunda Talabani’yi Türkiye’ye davet etmiştir?” sorularını yöneltti.


Türkiye’nin, tüm dış ilişkilerinde, muhatabının PKK ile olan münasebetini dikkate alarak ilişkisini kurmak zorunda olduğunu belirten Şandır, şöyle konuştu:


“Talabani PKK’yı doğrudan destekleyen, PKK’ya terör örgütü demeyen, onu koruyup kollayan zararlı bir adamdır. Dolasıyla böyle bir kişiliğin Türkiye’ye davet edilmesinin gerekçesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkımıza açıklanması gerekiyor.


MERSİN’DE KURULMASI PLANLANAN BALIK ÇİFTLİKLERİ


Mersin sahillerine balık çiftlikleri kurulmak istenmesine de değinen Şandır, AK Parti hükümetinin söz konusu çiftliklerin kurulması çalışmalarını Mersin halkından gizlice yürüttüğünü öne sürdü.


Mersin’de önemli bir turizm potansiyeli bulunduğunu ifade eden Şandır, “Buna karşın Mersin ekonomisi her geçen gün daha kötüye giderken, alınan göçle birlikte işsizlik de artmaktadır. Zenginlikler ve güzellikler sembolü Mersin, insanlarımız için iş ve emeğin umudu olması gerekirken, işsizler yurdu ve ucuz kent olmaya sürüklenmektir” dedi.


MHP olarak Mersin sahillerine balık çiftlikleri kurulmasına karşı çıkacaklarını vurgulayan Şandır, kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşları bu karara karşı çıkmaya çağırdı.


Şandır, bir gazetecinin Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralle ilgili sorusu üzerine de “MHP olarak nükleer enerjiye tarafız” dedi.


FOTOĞRAF: Talibani Türkiye’deyken…


 

1056590cookie-checkMHP: AKP neden Talabani’yi davet etti?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.