MHP: Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Sapasağlam, Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın” dedi.
Celal Adan, partisinin Şişli İlçe teşkilatının Sürmeli Otel’de düzenlediği “Şişli’de MHP zamanı” etkinliğinde yaptığı konuşmada, milliyetçiliğin, sorun yaratmak fikri değil problem çözmek, Türkiye’yi korumaya endeksli politikalar üretmek olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran sonrası HDP’lilere yönelik “Flu görüyorum” şeklinde ifade kullandığı için adeta sanık sandalyesine oturtulduğunu kaydeden Adan, şöyle devam etti:”O günkü şartlarda hatırlayınız, bu memleketin birliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkan eşkıya başına neredeyse Nobel ödülü verilecekti ama MHP’nin tarihten güç alarak, coğrafyayı kavrayarak, milletin karakterinden güç alarak şekillenmiş olan temel politikalarında onları flu görmeye devam ettik. 7 Haziran’dan bugüne geçen süre çok kısa olmasına rağmen, bugün bölücülerin yani Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Hakkari’de bombaları devletin araçlarını kullanarak yerleştiren belediye başkanları görevden alınıyor ve bölücülerin siyasi uzantıları tek tek mahkemelerin önüne çıkartılıyor. Bu tarihi haklılığı bize yaşattığı için Genel Başkanımıza ne kadar minnet duysak, ne kadar büyük bir teveccühle kendisine saygı duysak az değil mi?”

MHP’yi 7 Haziran sonrasında HDP ve CHP’yle hükümet kurmaya zorladıklarını, hatta bu süreçte Devlet Bahçeli’ye “başbakanlık” teklif edildiğini hatırlatan Adan, “Bunun altyapısını oluşturan, bugün hepimizi üzüntüye ve çok ciddi düşünmeye mecbur eden, milletin manevi değerlerini sömürerek, Anadolu Türk insanını istismar ederek ortaya çıkmış olan aşağılık bir iradenin 15 Temmuz’da, askerin polisi, polisin askeri vurduğu, cihan tarihimizde, Osmanlı döneminde, Cumhuriyet döneminde görmediğimiz çok aşağılık, çok kahpece olaya öncülük yapan FETÖ terör örgütü işte 7 Haziran’da HDP ile MHP’yi birleştirerek, CHP’yi de yanına koyarak bir iktidar mizanseni çizdiler. İşte biz, MHP, Türkiye’nin değerleri söz konusu olduğunda kırmızı plakalı Başbakanlık makamını ayaklar altına alarak buna ‘Hayır’ dedik.” ifadelerini kullandı.

Bunların ardından 1 Kasım sonucunun ortaya çıktığını kaydeden Adan, “Ne olursa olsun bugün gelinen nokta şudur, Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman bozulmaya öncülük yapmaz” diye konuştu.

“GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR”

Daha önce 367 tartışmalarında demokrasinin yanında tavır aldıklarını, başörtüsü konusunda iktidar partisiyle beraber olduklarını hatırlatan Adan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz Türkiye’nin birliği için, beraberliği için, istikrarı için, bugün FETÖ terör örgütünün devleti tasfiye etmeye karar verdiği şu günlerde, PKK’nın çok aşağılık bir iradeyle kendi mücadelesini yürüttüğü şu günlerde Suriye’de, Irak’ta Türkmen sevdasının peşine düşmüş Türk iradesinin varlığını sürdürdüğü ülkede elbette birliğin temsilcisi, beraberliğin temsilcisi olacağız. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki bugünkü iktidar PKK’ya savaş ilan etmiş, bugünkü iktidar MHP’nin öngörüleriyle FETÖ terör örgütüne savaş ilan etmiş. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Türk milliyetçileri ve onların lideri Sayın Devlet Bahçeli elbette Türkiye’nin birliğine, Türkiye’nin beraberliğine katkı sağlamak için yola düşmüştür ama şundan hiç endişeniz olmasın. Anayasa nasıl olursa olsun resmi dil Türkçe’dir. Türk milleti bir bütündür. Anayasanın ilk dört maddesinin yanından bile kimse geçemeyecektir. Sapasağlam, Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın. Dolayısıyla kısa bir zaman içinde bu meseleyi düğümledikten sonra Suriye’de Irak’ta var olmamızı sağlayan bugünkü devlet iradesinin sonuna kadar arkasında duracağız.”

Etkinliğe katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Adan, “Bu toplantı ancak bir iktidar partisinin yapabileceği bir toplantıdır” diye konuştu.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP’nin Türkiye’de tek umut haline dönüştüğünü söyledi. 15 Temmuz’un Türkiye’de Türk milliyetçilerinin ve Ülkücülerin ne kadar önem arz ettiğini ortaya koyduğunu ileri süren Karataş, İstanbul’un her köşesinde tüm kesimlerin sevgisinin yanı sıra desteğini de aldıklarını söyledi.

MHP Şişli İlçe Başkanı Yavuz Tellioğlu ise Şişli’de MHP’yi birinci parti yapacaklarına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından çeşitli partilerden istifa ederek MHP’ye geçenlere rozetleri takıldı.

2029560cookie-checkMHP: Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.