Milano’da askeri kışlaya bombalı saldırı

San Siro semtinde Santa Barbara kışlasına dün düzenlenen saldırıda Libyalı olduğu tahmin edilen saldırganın bombayı binanın girişinde patlattığı belirtildi. Saldırgan ağır şekilde yaralanırken olay sırasında seken bir taş karakolda görevli bir askerin hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.

Sabah saat 07.45 sırasında binaya geldiği belirtilen saldırganın bir alet çantası taşıdığı, askerlerce fark edilince girişinin engellenmek istendiği, bu sırada askerlerle saldırgan arasında çıkan çatışmada “Afganistan’dan defolun” diye bağırdığı öne sürülen saldırganın bombanın fünyesini çekereki patlattığı iddia edildi. Ancak daha sonra saldırganın “Afganistan’dan defolun” diye bağırdığı bilgisi doğrulanmadı.

Bir intihar saldırırısı ihtimalini de değerlendiren uzmanlar soruşturmayı çok yönlü yürütürken saldırıda bombayı patlatan kişini bir elinin koptuğu ve yüzünün parçalandığı ve kör olma tehlikesi taşığıdığı belirtildi.

Bu arada bazı tanıklar kışlada silah seslerinin duyulduğunu, İtalyan askerlerinin silahla müdahale edip etmediklerinin de araştirildiğini vurgulandı.

Saldırganın kimliğinin dijital örnekler temel alınarak araştirildiği, 35 yaşında, Libya vatandaşı ve bir İtalyanla evli olduğu belirtildi. Çantada 2 kilogram ağırlığında patlayacı bulunduğu ancak şans seri hepsinin patlamadığı belirtildi.

Milano Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada saldırının çok boyutlu araştırıldığı ve saldırganın olası terör örgütleriyle bağlantısının da soruşturulduğu belirtildi.

Bir başka açıklamada ise geçtiğimiz hafta soruşturma amaçlı dinlenen bazı telefon görüşmelerinde Milano’da saldırının gerçekleştiği semtte bir kışlaya saldırı planlandığının bilindiğine de dikkat çekildi. Ancak yetkililer ilk veriler ışığında ve patlayacının miktarı gözönüne alındığında izole bir saldırıyı düşündürdüğünü ifade ettiler.

Adı geçen kışlanın 2008 yılında tutuklanarak yargıya teslim edilen bir grup Faslı teröristin hedefinde olduğuna da dikkat çekilerek saldırının profesyonel grupların işi olup olmadığının araştirildiği da açıklandı.

1496930cookie-checkMilano’da askeri kışlaya bombalı saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.