Milletvekili Lammy Yüzde Yüz’ü açtı

Türkiye’nin seçkin yüz fotoğrafçısının gözünden, yüz Anadolu insanının fotoğraflarından oluşan “100’de Yüz” fotoğraf sergisi İstanbul ile eş zamanlı olarak Londra’da LemonArt’da açıldı. Serginin açılış kurdelesini İşçi Partisi Tottenham Milletvekili David Lammy, Londra Büyükelçiliği Başkatibi Işınsu Topçuoğlu, Haringey Belediye Meclisi üyeleri Nilgün Canver ve David Browne birlikte kesti.

Sergide açılış kurdelası yerine siyah- beyaz negatif bir film kesildi.

Davetliler arasında Londra Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Mevlüt Ceylan, Haringey Esnaflar Birliği Başkanı Şefik Mehmet ve yardımcısı Rob Chay, İngiltere’de yaşayan karikatürist Ufuk Uyanık ve sergide fotoğrafı yer alan fotoğraf sanatçısı Ekin Erinç’de yer aldı.

SERGİ İNGLİZLERE AÇILACAK

Açılış, video konferans sitemi ile İstanbul’da Anzavur Sanat Evi’nde ve Londra’da Lemon Cafe’de sergi açılışları karşılıklı olarak aynı anda izlendi.

Sergiyle ilgili hayranlığını dile getiren milletvekili Lammy, LemonArt direktörleri Cem Kaplan ve İrfan Taştemur’a teşekkür etti. Kendisinin defalarca Türkiye’ye gittiğini ifade eden Lammy, “Sergiyi çok yüksek kaliteli buldum. Sergi, Türkiye’ye hiç gitmemiş bir kişiye Anadolu insanını tanıma fırstı veriyor. Hem geleneksel hem de moderni biraraya getiren bu sergi Londra’da daha geniş katılımlı bir mekanda sergilenmeli. Serginin, Bruce Castle gibi önemli bir kültür merkezinde sergilenmesi için Nilgün Canver ile girişimde bulunacağım” dedi. Esnaflar Derneği Başkanı Mehmet de yaptığı konuşmada, Anadolu insanın İngiltere’ye taşıyan zengin bir portre sergisinin bölgesinde açılmasından heyecan duyduğunu dile getirdi.

Sergiyi Londra’da gerçekleştiren galeri yöneticileri Kaplan ve Taştemur da, Türkiye ile İngiltere arasında kültürel bir köprü oluşturmak için bir süredir benzeri etkinliklere yer verdiklerini ifade ettiler.

ANADOLU’DA DA SERGİLENECEK

Fotoğraf sanatçısı Neslihan Yazıcılar’ın kuratörlüğünde düzenlenen sergide, Anadolu insanının saflığı, doğal yönü, gösterişsiz hayat tarzı ile emekçi yönü, kurguya yer bırakmayacak doğallıktaki portrelerden oluşuyor.

Sergide, Anadolu’nun çeşitli yörelerinin de içinde yer aldığı coğrafyada, farklı bölgelerdeki insanların portrelerinden kesitlerle, günümüzde etkisi her geçen gün artan kültür yabancılaşmasına karşı, kendi örf ve adetlerinden ödün vermeden yaşayan insanları, yüz ve portre fotoğraflarıyla sergilenmesi amaçlanıyor.

Edirne’den Ardahan’a yüz Anadolu insanın yüzünde farklı hayatlardan izler taşıyan sergi. ‘Anadolu’nun muhtelif yörelerinde’ de tekrarlanacak.

Anadolu’nun misafirperverliği, tevazusu, geleneklerinin insan yüzlerinde buluşturan sergi, “29 Grand Parade, London N4 1LG” adresindeki LemonArt Cafe Lemon’da 19 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak.

840400cookie-checkMilletvekili Lammy Yüzde Yüz’ü açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.