Milletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye edilmemesine tepkilere sürüyor

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmemesine tepkiler sürüyor.

Hatay’da Türkiye İşçi Partisi (TİP) listelerinden milletvekili seçilen Can Atalay’ın mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmemesine tepkiler sürüyor.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası verilerek 25 Nisan 2022’de tutuklanan avukat Can Atalay, 14 Mayıs Milletvekilli Seçimleri’nde TİP’ten Hatay milletvekili seçildi.

Milletvekili mazbatasını da alan Atalay’ın tahliye edilmesi için Yargıtay’a başvuru yapıldı ancak hâlâ hapishanede tutuluyor. Tahliyesi geciktirilen Atalay, Meclis’te bugün gerçekleştirilecek olan yemin törenine katılamayacak. Birçok siyasi isim Atalay’ın tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan:

“Bugün. Meclis eksik vekille açılacak. Hukuksuz bir şekilde yargılanan, cezalandırılan Can Atalay şimdi de “şahsım” yargı düzeni tarafından hukuksuz bir şekilde tahliye edilmiyor. Vekil @CanAtalay1 serbest bırakılsın.#CanAtalayaÖzgürlük”

Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş: “Milletvekillerini cezaevinde tutmak, halkın iradesinin gaspıdır. Net. Hatay’ın iradesi #CanAtalay’ın yeri parlamentodur, cezaevi değil. Partimizin seçilmiş iradesi olan milletvekilleri ile belediye başkanlarının hala cezaevinde tutulması iktidarın rehine politikasıdır, halk iradesini tanımamaktır. Derhal demokrasinin gereği yapılmalıdır!”

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı: “Can Atalay hapisten katıldığı bir yarışta başarılı oldu. Hukuki olarak da siyasi olarak da kazandı. Halen cezaevinde tutulması hem hukuka aykırı hem de siyasi olarak bir acizliğin kabulüdür. #CanAtalayaÖzgürlük”

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin: “Bugün halk oylarıyla vekil olan herkes mecliste yemin edecek. Bir kişi hariç.. Can Atalay! Ne büyük hukuksuzluk. Aynı fikirleri nedeniyle cezaevinde tutulan tüm vekiller gibi.”

SEP Genel Başkanı Güneş Gümüş: “Hukuku hiçe sayarak Can Atalay’ın tahliye edilmemesi ve böylece Meclis’te yemin etmesinin engellenmesi kabul edilemez. Bu zorbalığın devamı gelir. Bugünden birlikte güçlü bir şekilde sesimizi yükseltmek ve direnç göstermek gerek. #CanAtalayaÖzgürlük”

TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca: “Bugün mecliste yemin töreni var, 28. dönem parlamento süreci başlıyor. Hepimiz orada olacağız. Mazbatasını aldığı halde cezaevinde rehin tutulan Hatay Milletvekili Can Atalay meclise!”

2693600cookie-checkMilletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye edilmemesine tepkilere sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.