Milletvekilliği düşürülen Besime Konca: İktidar hırsı canavarlaştırıyor

Milletvekilliği düşürülen Besime Konca, “İktidar hırsı canavarlaşıyor. Siyaseti bu canavarlaşmadan kurtarmak yine biz kadınların sorumluluğudur. Halkın iradesi dimdik ayakta oldukça halkın vekilliği de düşmeyecektir.” diye konuştu.
HDP Kadın Meclisi, HDP Genel Merkezi’nde Siirt Milletvekili Besime Konca’nın milletvekilliğinin TBMM Genel Kurulu’nda düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP Kadın Meclisi adına konuşan Konca, “İktidar hırsı canavarlaşıyor. Siyaseti bu canavarlaşmadan kurtarmak yine biz kadınların sorumluluğudur.” dedi.

“HALKIN İRADESİ SÜRDÜKÇE MİLLETVEKİLLİĞİMİZ DÜŞMEMİŞTİR”

Besime Konca şunları söyledi:

7 Haziran bir darbeydi, 1 Kasım darbeydi, tutuklanmalarımız bir darbeydi bu iktidar açısından. Bu darbenin sürmesinin göstergesidir vekilliklerimizin düşürülmesi. Bizler, darbeleri aşa aşa, bedeller ödeye ödeye mücadele ettik, demokrasiye inandık. HDP olarak biz demokrasiyi geliştirmek isterken, bunun için Meclis’te bulunurken bu kadar retçilik nedir?

Bu ülkenin hukukla, adaletle yönetilmesi gerekiyor. Bugün parlamento çatısı altında demokrasi mücadelesi vermemize izin vermeyebilirler. Biz kadınlarlar birlikte, sokakta, evlerde, farbrikalarda, okullarda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Bugünkü AKP bu maduriyetleri bu kadar yaşamadığı halde, yaşadıklarının bin katı daha fazla HDP’ye uygulaması anlaşılır değil.

Bu siyasetten beklentisi olan kadınlaradır çağrımız. İktidar hırsı canavarlaşıyor. Siyaseti bu canavarlaşmadan kurtarmak yine biz kadınların sorumluluğudur. Kadınları bu barbarizmden kurtarmak bize düşüyor. Kadınlar izin vermez diyeceğiz.

Halkın iradesi dimdik ayakta oldukça halkın vekilliği de düşmeyecektir. Parlamentoda sabahlara kadar harcadığımız mesaiyi halkımızın içinde sürdüreceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz.

2128280cookie-checkMilletvekilliği düşürülen Besime Konca: İktidar hırsı canavarlaştırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.