Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ‘imam hatip’ ayrımcılığı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Harvard Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek eğitimlere imam hatip lisesi öğretmenleri katılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Harvard Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Ankara’da düzenlenecek hizmet içi eğitimlere yalnızca fen ve fen müfredatı uygulayan imam hatip lisesi öğretmenlerinin katılabileceği öğrenildi.

Diğer liselerdeki öğretmenlerin saf dışı bırakılmasını eleştiren eğitimciler, “Bazı okulların ayrıcalıklı hale getirilmesi kabul edilemez” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Harvard Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında öğretmenlere yönelik düzenlenecek hizmet içi eğitimlerde Anadolu liseleri saf dışı bırakıldı.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, 20-24 Ocak tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek kurslara, yalnızca fen liseleri ve fen lisesi müfredatı uygulayan imam hatip liselerindeki öğretmenlerin başvurabileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Harvard Üniversitesi, “Öğretmen Eğitimi ve Gelişimi Eğitici Eğitimi Kursu” protokolü imzaladı.

İki kurum arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik branşlarında görev yapan öğretmenlere mesleki kurslar verileceği belirtildi.

ANADOLU LİSELERİ NE OLACAK?

Kurslara katılım için ise belirtilen branşlarda çalışıyor olmanın yanı sıra fen lisesi ya da fen lisesi müfredatında eğitim yapan imam hatip lisesi öğretmeni olmak şartı da getirildi.

Ortaöğretim kurumlarının öğrencileri yükseköğretime hazırlamak ile yükümlü olduğunun altını çizen Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, “Peki öğrencilerin yoğunlukla tercih ettiği Anadolu liselerindeki öğretmenler ne olacak?” diye sordu.

İMAM HATİBE YÖNLENDİRME

MEB’in okul türleri arasında yaptığı ayrımı eleştiren Bozdoğan, “Eğitim Sen olarak, bazı okulların ayrıcalıklı hale getirilmesini kabul etmiyoruz. Kamusal eğitimin en önemli özelliği eşitliktir” dedi. Bozdoğan, fen lisesi programı uygulayan imam hatip okulları ile diğer okullar arasındaki eşitsizliği derinleştirecek karara ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün MEB’den ayrı, özerk bir yapı gibi bağımsız hareket ediyor olması da oldukça düşündürücü. Hangi gerekçe ile imam hatiplere fen lisesi programı açılması onayı verildi? Neden bu onay Anadolu liselerine verilmedi? Öğrencilerce tercih edilmeyen Anadolu imam hatip liselerine fen lisesi programı uygulama izni verilmesi, bakanlığın ve iktidarın öğrencileri oralara yönlendirmeyi öngören politikalarının devamı olarak görünüyor.”

2372910cookie-checkMilli Eğitim Bakanlığı’ndan ‘imam hatip’ ayrımcılığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.