Miloşeviç’in avukatı: Katiller mahkemesi

”Avrupa 1” radyosuna demeç veren Fransız avukat Verges, Lahey’de insanlık suçu işlemekten yargılanırken ölen Miloşeviç’in ”uzun zamandır hasta olduğunu” söyledi ve ”Müvekkilim tedavi hakkı talep etmiş, ancak isteği reddedilmişti” dedi.

İnsanlığa karşı suç işlemekten 10 yıl hüküm giyen 95 yaşındaki Maurice Papon’un Fransa’da ”tedavi olma hakkından” yararlandığını hatırlatan Verges, ”Miloşeviç, bu mahkemeden haklı olarak şüphe duyuyordu” dedi.

Verges, ”mücadeleci” olarak tanımladığı eski Yugoslav liderinin ”intihar edecek adam olmadığı” görüşünü dile getirdi. Verges, ”uluslararası adaletin yargılamakta olduğu adamı ortadan kaldırmakta ne gibi yararı olabileceğine” ilişkin soruya, ”Miloşeviç aleyhindeki iddialar kanıtlanamadı ki” diye cevap verdi. Verges, ”Davanın sonucu aslında ortadaydı ve bu sonuç mahkeme ve iddia makamının hiç de istediği gibi değildi” diye konuştu.

Sırp hükümetinin sanıkları Lahey’e göndermesi halinde, onların katlinden sorumlu olacağını iddia eden Fransız avukat, Sırp savaş suçlularının Sırbistan’da yargılanması gerektiğini söyledi ve Maurice Papon’un Fransa’da yargılandığını hatırlattı.

80 yaşındaki Verges, Nazi Klaus Barbie ve terörist ”Çakal Carlos” gibi isimlerin avukatlığını yaparak ünlenmişti.   

1124870cookie-checkMiloşeviç’in avukatı: Katiller mahkemesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.