Minik Kardeşli minikler kep attı

“Minik Kardeş Day Nursery” 22 Ekim cuma akşamı “53-55 Balls Pond Road, London N1 4BWG” adresindeki mekanında mezuniyet töreni düzenledi. Törene aileler ve Minik Kardeş’in çalışanları katıldı.

Minik Kardeş koordinatörü Nalan Coşar, çocuk yuvasında çocuklara yürüme ve bezden kurtulma eğitiminden kendilerine güven, paylaşma, sevme, anlama, risk alma ve arkadaş edinme gibi olguların da öğretildiğini söyledi.

Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim veren Minik Kardeş’in toplumda önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurgulayan Çoşar, “Toplumun da desteği ileçok uzun yıllar hizmet etmek istiyoruz. Kreşimizde eğitim yaşamına başlayan çocukların çocuklarını mezun eder olduk. Sizlerin desteğinizle bu yeni mezun çocukların da çocuklarına iki dilde ve çağdaş koşullarda hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ailelerden çocukların Minik Kardeş’i unutmamalarını sağlamasını isteyen Çoşar, özverili hizmetlerinden dolayı katılımcılarca alkışlandı.

İLK KEZ KEP ATTILAR

2009-2010 dönem sonunda Minik Kardeş’ten mezun olan çoğu Türkçe konuşan toplum üyesi 5 yaşındaki minikler de çağrıldıkları kürsüden ilk diplomalarını Nalan Çoşar’dan aldılar.

Aileleri ve basına toplu poz veren minikler ilk mezuniyetlerinde yine ilk kez keplerini havaya fırlattılar…

Minik Kardeş’ten mezun olan miniklerin isimleri şöyle:

“Alara Demoura, Diaz Clarke, Efe Aksaç, Eylül Havin Bulut, Fatoş Anatalya Şaş, Halil Arda Kaya, Holli Meltem Moore, Jemaya Macias Binici Marrero, Melissa Moussa, Steve Arda, Talya Öksüz, Trinity Conroy”

MİNİK KARDEŞ?

1986’da kurulan Türkçe İngilizce çocuk yuvası Minik Kardeş, “53-55 Balls Pond Road London N1 4BW” adresinde binasını bir kaç yıl önce restore ettirerek kapasitesini artırdı.

İlk yıllarda 8 çalışanı ile 20 çocuğa hizmet veren kurum, günümüzde 21 çalışanıyla 3 aylıktan 5 yaşına kadar 57 çocuğa 8-18 saatleri arasında hizmet sunuyor.

Learning Trust için de “uydu çocuk merkezi” katogorisinde yer alan Minik Kardeş, Hackney ve Islington’da yaşayan ailelere sosyal hizmet servisinde de bulunuyor.

Minik Kardeş, ayrıca yılda 60’dan fazla aileye de “ebeveynlik kursu” düzenliyor ve “sağlıklı yemek pişirme” gibi sosyal projelere de ön ayak oluyor…

MİNİK KARDEŞ’E YENİ DÖNEM BAŞVURUSU İÇİN:
53-55 Balls Pond Road, London N1 4BW
Tel: 020 7923 7226

FOTOĞRAFLAR*

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14. Minik Kardeş’in başarısında önemli katkıları olan koordinatör Nalan Coşar ailelerce alkışlandı

_________________________

* Fotoğrafların orijinali ve büyük dijital çekimleri Minik Kardeş’e CD olarak gönderilecektir. Ayrıca [email protected] adresine başvuran okurlara da e-posta ile gönderilebilir… İstenilen fotoğrafın numarasının belirtilmesi rica olunur.

834370cookie-checkMinik Kardeşli minikler kep attı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.