Minik Kardeş’e kardeş geliyor…

Islington’da (Dalston Junction) Türkçe ve İngilizce eğitim veren çocuk yuvası Minik Kardeş’e kardeş geliyor.

Minik Kardeş Koordinatörü Nalan Çoşar, “107 Matthias Road Mayville Estate N16 8NP” adresindeki Factory Children Certre’in Minik Kardeş’e bağlı anaokulu olarak çok kısa bir süre sonra faaliyete geçeceğini söyledi.

Çoşar yeni anaokuluyla ilgili şu bilgileri verdi:

“İhaleyle kontrat yapmaya hak kazandık. Yeni anaokulu açıldığında 22 çalışanıyla 48 çocuğa hizmet verecek. Bu yeni anaokulu yalnızca Islington sakini olan ailelere hizmet verecek. Öğretmenlerimiz arasında Türkçe konuşanlar da olacak. Ailelerin anaokulu başvuruları için şimdilik Minik Kardeş’i 02079237226’dan aramaları gerekiyor.”

Minik Kardeşler Çocuk merkezi kısa adı ‘Ofsted’ olan (Office for Standards in Education Children’s Services and Skills) denetleme kurulundan “Mükemmel” notuna sahip olduğunu vurgulayan Çoşar, yeni anaokulunda da yılların deneyimiyle aynı kaliteyi sürdüreceklerini söyledi.

İKİ DİLLİ EĞİTİM

Nalan Çoşar Minik Kardeş’in gönüllü bir organizasyon olup, ailelerden oluşan bir yönetim kurulu tarafından idare edildiğini Islington ve Hackney Belediyelerinden destek aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“2008 yılı itibariyle Çocuk Merkezi statüsünü kazandık, ana okulu hizmetlerinin dışında çocukların gelişimlerini ve erken yaş eğitimlerini desteklemek amacıyla ailelerle birlikte çalışmaktayız. Hackney ve Islington bölgelerinde yaşayan ailelere ebeveynlik kursları verilmektedir. Merkezimizde şu anda 3 ay ile 5 yaş gurubu arasında 44 çocuk eğitim almaktadır. Anaokulu’nun amacı ailelerle birlik içerisinde çalışarak, çocuklara sevgi ortamında öz güvenlerini artırmalarını sağlayarak erken yaşta gelişmelerini sağlayacak sıcak bir ortam sağlamaktır. Çocuklar ana dillerini geliştirirken aynı zamanda da İngilizceyi stresiz bir ortamda öğreniyorlar ve okula başladıklarında edepte olmakta zorluk çekmeden eğitimlerini sürdürebiliyorlar.

Deneyimli öğretmenler çocukları gözlemleyerek becerileri ve ilgilerini tespit ettikten sonra çocuklar için özel aktiviteler hazırlıyorlar. En önemli farkındalıklarımızdan birisi ise Anahtar Öğretmenlerimiz. Çocuğun gelişim ve bakımından sorumlu öğretmenler çocuklarla çok iyi bir iletişim ve ilgi kurmalarının sonucunda çocuklar güven duygusuyla yeni deneme öğrenimlere daha açık oluyorlar. Burada çocuklara kültürlerine uygun, besin değeri yüksek sağlıklı yiyeceklerle beslenmelerini sağlıyoruz, bu konuda bir çok ailelerden övgü alıyoruz. Kurumuzda çocukların güvenliği ve korunması her zaman ilk planda tutulmaktadır.”

TOPLUMUN EN ESKİ KURUMLARINDAN

Islington’da “53-55 Balls Pond Road London N1 4BW” adresinde faaliyet gösteren Minik Kardeşler Çocuk Merkezi, 1986’da İşçi’nin Sesi’nin çabasıyla Londra Büyükşehir Belediyesi’nden satın alınan, birleştirilmiş iki ev “İngiltere Türkiyeli Kadınlar Birliği Çocuk Yuvası” adıyla hizmete girmişti.

1995’te adı Minik Kardeş olarak değiştirildi fakat kâr amacı gütmeyen vakıf özelliğini korur. Her yıl olduğu gibi yine genel kurullarında ailelerden yönetim kurulunu seçiyor…

 

 

 

2166460cookie-checkMinik Kardeş’e kardeş geliyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.