“Misafir değil ev sahibiyiz”

Çiçek, İşçi Partisi’nde politika yapmasının nedenlerini ve yapmak istediklerini The Turkish Times’a anlattı.

– İşçi Partisi’nde politika yapmanızı nedeni nedir?
– Yaşamım boyunca sosyalist düşünceye hizmet ettim. Yaşamımı da bu çerçevede kurdum. İngiltere’de 20 yıldır yaşıyorum. O günden bugüne İşçi Partisi’nin yabancılara bakışı ve göçmen politikasını benimedim. İngiltere’deki siyasi partiler arasında bize en yakın olan, ırkçılığa karşı açık tavır alan İşçi Partisi’nin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum…

– Kamu oyu yoklamaları İşçi Partisi’nin özellikle Irak ve Afganistan işgalinin mimarı olmasından dolayı ciddi oy kaybedeceğini söylüyor. İşçi Partili olarak parti yönetimine bir eleştiri ilettiniz mi?
– Biz grup olarak Irak politikasına en büyük tepkiyi gösterdik. Biz İŞçi Partisi’ni gözü kapalı desteklemiyoruz. buna rağmen İşçi Partisi diyoruz. Yanlışları düzeltmek için de parti içinde aktif olarak çalışmaktan yanayız.

– Politikadan beklentileriniz nedir?
– Türkçe konuşan toplumun yaşam standartını yükseltmek ve toplum üyelerinin sorunlarına çözüm aramak için politikaya atılıyorum. Benim sloganım şu: Biz artık Türkçe konuşan toplum olarak misafir değil, ev sahibiyiz! Sadece yönetilen toplum olmamalıyız. Karar mekanizmasının da içinde yer alınması gerektiğini düşünüyorum. Biz Türkçe konuşan toplum olarak içinde yaşadığımız topluma entegre olmalı ve hayatın her alanında yer alabilmeliyiz…

Eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten ekonomiye günlük yaşantımızı etkileyen her bir kararda bizim de görüşlerimiz ve ağırlığımız olmalı. Karar verici mekanizmalarda kesinlikle yer alabilmeliz.

Daha iyi bir Britanya için çalışabilmeliyiz ki daha gelişkin bir topluma da sahip olalım…

YUSUF ÇİÇEK?

1964’te Elbistan’da doğdu. İstanbul’da hukuk okudu. Siyasete ilgisi Türkiye’de öğrencilik yıllarında başladı.

1979’da Londra’ya geldi. London Guild Hall’da İngiltere Hukuk Sistemi ve AB Mevzuatı bölümünde okudu. Business Link’te Türkçe Konuşan Toplum Masası’nda 9 yıl boyunca yöneticik yaptı.

2004’te kendi adıyla iş danışmanlığı şirketini kurdu. 2009’da da işlerini geliştirerek sahibi olduğu 3 şirketi Çiçek Group adıyla tek çatıda topladı.

1990’ların sonunda Londra’daki İşçi Partili Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türklerin oluşturduğu “Turkish Speaking Friends of Labour”un kurucu üyesi oldu. 2007’de de daha sonra adını “United Alliance for Labour” olarak değiştiren kurumun başkanlığına getirildi.

İşçi Partisi tarafından önümüzdeki yerel seçimlerde Kuzey Enfield bölgesi adayı olduğu açıklandı.

Toplumsal çalışmalarıyla tanınan Çiçek’in hakkında ayrıntılı bilgi yusufcicek.com’dan da alınabilir.

825800cookie-check“Misafir değil ev sahibiyiz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.