MİT şifreli mesajları kırdı

milli-istihbarat-teskilatc4b1-mit-logo.jpg

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın darbe girişimi öncesi Fetullahçı terör örgütüne yönelik bilgi toplama çalışmaları Wall Street Journal gazetesinde haber oldu. Habere göre MİT, Gülen destekçilerinin 2014’ten itibaren kullanmaya başladığı “Bylock” isimli kriptolu yazışma sistemini kırmayı başardı.

Darbe girişimiyle ilgili çarpıcı bir analiz Amerikan basınında yer aldı.

The Wall Street Journal gazetesinin üst düzey MİT kaynaklarına dayandırdığı haberde, Fethullah Gülen’in Türk ordusundaki destekçilerine, darbe girişimi sinyalini aylar önceden vermiş olabileceği iddia edildi.

Bu çerçevede, İstihbarat Teşkilatı içindeki bir grup kıdemli analistin, Gülen’in vaazlarında kullandığı kelimeler ve vücut dilinde gizli mesaj olup olmadığını incelemeye aldığı öne sürüldü.

Hatta, Gülen’in 21 Mart 2016’da verdiği bir vaazında giydiği haki renk cüppesinin, ordudaki destekçilerine mesaj niteliği taşıyabileceğinden şüphelenildi, ancak bu mesajın bir darbe girişimi talimatı olabileceği ihtimali üzerinde durulmadı.

Haberde ayrıca, İstihbarat Teşkilatı’nın, Gülen destekçilerinin 2014’ten itibaren kullanmaya başladığı “Bylock” isimli kriptolu yazışma sistemini kırmayı başardığı belirtildi.

Geçtiğimiz kış çözülen mesajlar, baharın ilk günlerinden itibaren bakanlıklarla paylaşılmaya başlandı.

Gülen’in telefon kullanmayı bıraktığı ve talimatlarını birkaç yakın adamına sözlü olarak aktarmaya başladığı da dikkat çeken bir ayrıntı olarak haberde yer aldı.

1989950cookie-checkMİT şifreli mesajları kırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.