Moldova Komunist Partisi’nden yeni strateji

MCKP başkanı Vladimir Voronin basın toplantısında bu programların ülkenin bütün sosyal, ekonomik ve siyasi sorunlarını kapsadığını açıkladı.
Voronin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Komünist Partisi ilk olarak kamuoyuna yüksek sosyal standartlara, sosyal alanlarda güçlü yatırım ilişkilerine ve  sosyal güvenceye dayanan  sosyal devletin kurulmasını vaadediyor. İkinci strateji  insan kaynaklarına dayanan yeni entegrasyon ekonomik politikasıyla ilgilidir. Üçüncü strateji planında  çok katlı demokrasi şekli kurup onu kamunun süreli kontrolünde sunmaktatır. Son iki  strateji planı ülkemizin uluslar arası pazarda rekabet yeteneğin ve ulusal güvenliğin artırılmasıyla ilgilidir.”

“Bu  stratejik sorunların çözülme planın gerçekleşmesi uzun zamanı  kapsayacaktır ama sonunda çok önemli sonuçlar elde edilecektir” diyen Vladimir Voronin, gazetecilere de “Eleştirinizden ve mesleki tutkunuzdan korkmuyoruz. Partimiz yeni stratejilerle ilgili  tartışmalara hazır ve açıktır. Hatta büyük sabırsızlıkla kamu oyunun programla ilgili tepkisini bekliyoruz” diye seslendi.

1169030cookie-checkMoldova Komunist Partisi’nden yeni strateji

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.