Monako’ya kırmızı kart…

Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler’in KKTC’ye yönelik izolasyonlara karşı lobi çalışması için oluşturduğu “Embargoed!”, bu kez de KKTC ile dostluk maçını iptal eden Monako’nun Londra Başkonsolosluğu önünde “kırmızı kart” gösterisi yaptı.


Monako Milli Takımı’nın geçen hafta KKTC ile her iki ülkede de yapacağı dostluk maçı Monako hükümetinin KKTC’nin tanınmadığı gerekcesiyle iptal edilmişti.


SOĞUĞA RAĞMEN PROTESTO


Dondurucu ve yağmurlu havaya rağmen “Embargoed!”un yaklaşık 30 üyesi, öğle saatinde Monako’nun South Kensington’daki Londra Başkonsolosluğu önünde ellerinde taşıdıkları “non” yazılı kırmızı kartlarıyla protesto gösterisi yaptı. Göstericiler, “Monako adil oyna!” ve “Politikayı spora sokma!” yazılı İngilizce sloganların yer aldığı pankartlar taşıdılar ve KKTC’ye uygulanan “haksız” izolasyonların kaldırılmasına yönelik sloganlar attılar…


Ellerinde taşıdıkları kırmızı kartları Konsolosluk binasına sallayarak gösteren göstericiler ayrıca İngiliz Milli Takımı marşını “Kuzey Kıbrıs Futbol timi! Dünyanın görüp görebileceği en iyisi!” sözlerine uyarlayarak hep birlikte söylediler…



PROTESTO MEKTUBU SUNDULAR


“Embargoed!”un eylemlerini organize eden İpek Özerim, Başkonsolos Ivan Bozidar Ivanovic’e, Dışişleri Bakanı Rainier Imperti ve Devlet Bakanı Jean-Paul Proust’a verilmek üzeri bir protesto mektubu sundu.


Monako hükümetinin kırmızı kart gösterilmeyi hakettiğini belirten Özerim, eylemlerinin Kuzey Kıbrıs Futbol Federasyonu ve KKTC Spor Bakanı Özkan Yorgancıoğlu ve Liberal Demokratlar’ın AP milletvekili Baroness Ludford tarafından da desteklendiğini söyledi.


Özerim, eylemlerinin KKTC’ye yönelik izolasyonlar kalkıncaya kadar demokratik platformda ve barışçıl olarak süreceğini vurgulayarak, “Embargoed!” hakkında ayrıntılı bilginin www.embargoed.org adresinden alınabileceğini sözlerine ekledi.


Başkonsolos Ivan Bozidar Ivanovic de protestonun barışçıl ve iyiniyetli olarak yapılmasından dolayı teşekkür ederek, kendisine sunulan mektupları adreslerine ulaştıracağını belirtti.


İLGİNÇ EYLEMLERLE DİKKAT ÇEKİYORLAR


Kuzey Kıbrıs’a uygulanmakta olan ambargolara son verilmesine yönelik kampanyalar düzenleyen  “Embargoed!”un yönetiminde Londra’da yaşayan ve ünü Avrupa sınırlarını taşıyan Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan da bulunuyor.


4 Mart 2005’te kurulan “Embargoed!”un imza kampanyası gibi bilinen eylemlerinin yanısıra dikkat çeken protesto gösterileri arasında şu eylemler bulunuyor:


– 2005 Nisan’da Londra caddelerinde konvoy halinde korna çalan otomobillerle potesto gösterisi.
– 2005 Ağustos’ta Downing Street’te Blair-Papadopulos görüşmesinde ağızlarını bantlayarak protesto eylemi.
– 2005 Ekim’de Modacı Hüseyin Çağlayan Paris’te düzenlediği 2006 İlkbahar-Yaz kolleksiyonu defilesinde, çürük limon deseni kullandığı defile kataloğunun kapağına “Kıbrıslı Türkler (satılamayan) limonları gibi çürümeye terk edildi” diye yazdı.
– 2005 Aralık’ta KKTC’li futbolcular, ‘Ambargolara Şut!’ pankartıyla mahrem yerlerini kapatarak çıplak poz verilmesi.



 


 

788510cookie-checkMonako’ya kırmızı kart…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.