mRNA teknolojisi çığır açıyor

Corona virüse karşı etkisi kanıtlanan mRNA teknolojisi, kanserden gen tedavisine kadar birçok alanda çığır açıyor…

Haberci RNA (mRNA) tekniği halk için yeni olabilir, ancak bilim insanları bu teknoloji üzerinde onlarca yıldır araştırma yapıyor. Şimdi bu çalışmalar meyvelerini veriyor ve yalnızca bir yılda milyonlarca kişiyi öldüren Covid-19 pandemisini engellemekle kalmıyor.

Yeni bir virüse karşı son derece güvenli ve etkili BioNTech/Pfizer ve Moderna aşılarını doğuran bu yaklaşım; AIDS, respiratuar sinsityal virüs (RSV) ve metapnömovirüs gibi bebekleri ve küçük çocukları tehdit eden virüslere karşı da umut vaat ediyor.

Melanom ve beyin tümörleri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türleri tedavisinde test ediliyor, otoimmün hastalıklarında devrim yaratan tedavilerin gelişmesini sağlıyor. Ayrıca, mRNA yaklaşımı orak hücre hastalığı gibi inatçı durumlar için gen tedavisine olası bir alternatif olarak kontrol ediliyor.

İşte mRNA teknolojisinin çığır açabileceği alanlar; aşılar, kanser hastalıkları, otoimmün hastalıklar, gen tedavisi, kene kaynaklı hastalıklar…

_____________

DEVAMINI KAYNAĞI NTV‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.ntv.com.tr/galeri/saglik/corona-viruse-karsi-etkisi-kanitlanan-mrna-teknolojisi-kanserden-gen-tedavisine-kadar-bircok-alanda-cigir-aciyor,LmEun2UBPk2__i3scKfUng/4SAfeq1W-U-qaG3nuN4FyA

2518690cookie-checkmRNA teknolojisi çığır açıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.