MSB: 81 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki bölgelere Pazar günü başlatılan hava operasyonunda “81 hedefin imha edildiğini” duyurdu.

‘Pençe-Kartal’ adı verilen operasyonla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan Pazartesi günü yapılan açıklamada “Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir” dendi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bu harekâtta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak terör örgütünün anılan bölgelerdeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir. Harekâtın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

“Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

Bakanlık, “Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki hedeflerin bombalandığını” duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı Pazar günü operasyonun “son zamanlarda karakol ve üs bölgelerinde her geçen gün artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara” yönelik olduğunu, bunun “uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkı” kapsamında gerçekleştiğini açıkladı.

Reuters: Diyarbakır ve Malatya’dan savaş uçakları havalandı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için #PençeKartal Operasyonu başlatıldı” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise “İnsanımıza, insanlığa ve ülkemize düşmanlık eden terörle mücadelemiz kesintisiz sürüyor” dedi.

Reuters operasyon için Diyarbakır ve Malatya’dan savaş uçaklarının havalandığını yazdı.

2424730cookie-checkMSB: 81 hedef imha edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.