Müslüman kadınlara ‘özel’ havuz

Bergamo’da Müslüman kadınlara ‘özel’ havuz

Kuzey İtalya’da Siloe adlı havuzun sahibi olan Bergamo piskoposluğu Müslüman kadınların havuzu haftada bir gün bir saat kullanmaları yönünde yeni bir uygulama başlattı. Erkek müşterilerin kabul edilmediği özel havuz sefası 17 yıldır İtalya’da yaşayan ve kültürel uyum rehberi olarak görev yapan İranlı Maida Ziaratı’nin belediyeye önerdiği projenin uygulanmasıyla hayata geçti.

Bergamo piskoposluğunun bu kararı Kuran’a saygı adı altında aldığı açıkladı. İranlı Maida Ziaratı’nın ‘uyum projesi’ Müslüman kadınları çarşaf, başörtüsü ve burkalarını evde bırakarak havuza gelmeyi ve mayo ile yüzmeye davet etti. Bu daveti başlangıçta büyük bir tedirginlikle karşılayan kadınların şimdi hiçbir günü kaçırmadıklarına dikkat çekildi.

Çoğunlukla Mısır, Tunus, Fas ve İranlı kadınlardan oluşan Müslüman kadınların başlangıçta sudan çok ürktuğu, mayo giymekten ve bacaklarını göstermekten çekindiği belirtildi. Müslüman kadınların üzerindeki baskıdan sıyrılmalarını hedefleyen projeye ilginin artması durumunda işletmeciler kadınlar için kadın yüzme öğretmeni de sağlayacak.

Ancak haberin duyulmasının ardından bazı Arap ülkelerinden yetkililer gelenekleri gereği kadınların havuza mayoyla gidemeyeceğini, havuzda kamera olabileceği nedeniyle bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerektiğini iletti.

Bergamo Belediyesi’nde Kuzey Birliği partisinin danışmanı olarak görev yapan Daniele Beliotti ise Müslüman ülkelerin geleneklerini etnik gettolar yaratarak uygulamak yerine onların bizim geleneklerimize uyum göstermelerini sağlamalıyız yorumunda bulundu.

1493080cookie-checkMüslüman kadınlara ‘özel’ havuz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.