“Muhalefet için seçimi kazandıracak vaat” tüyosu

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, olası bir ‘genel af’ vaadinin iktidara ihtiyaç duyduğu toplumsal desteği sağlayabileceğini, muhalefet için de ‘seçimi kazandıracak bir adım’ olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az süre kala gözler, iktidar kanadının ve muhalefet partilerinin vaatlerine çevrildi.

AKP – MHP ittifakı, asgari ücret ve ‘geç olduğunu düşünmesine rağmen’ emeklilikta yaşa takılanları gündemine alırken, bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kamuoyu araştırmaları yürüten MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ‘genel af’ çağrısı yaptı.

“Cumhuriyetin 100. yılını taçlandırma adına; beyaz sayfa açılmalı” diyen Kulat, şöyle devam etti:

“(Toplumsal infiale sebep suçlar hariç) genel af, memur sicil Affı, sabıka Silinmesi bu ve benzer adımların atılması; iktidara toplumsal destek için büyük fırsat, muhalefet için seçim kazandıracak büyük vaat olur.”

CEZAEVLERİNİN DURUMU
Türkiye’de cezaevi doluluk oranlarında son yıllarda artış yaşandığı biliyor.

Koğuşlarda olması gerekenin çok üstünde mahkumun kaldığı, hijyen ve beslenme konusunda büyük sorunların yaşandığı belirtiliyor.

Açık cezaevlerindeki hükümlülere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen iznin uzatılması da bu kapsamda değerlendiriliyor.

2627880cookie-check“Muhalefet için seçimi kazandıracak vaat” tüyosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.