Muhalefetten AVM’lerin açılmasına tepki: Salgın bitmedi, yanlış yapıyorsunuz

AVM’lerin açılması kararına CHP, İyi Parti, HDP ve Gelecek Partisi’nden tepki geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, paylaştığı Twitter mesajlarında hükümetin AVM’leri açarak yaklaşık 1 milyon AVM çalışanını tehlikeye attığını yazdı ve “Salgın bitmedi, yanlış yapıyorsunuz” dedi.

Canan Kaftancıoğlu’nun mesajı şöyle;

“Bugün AVM’ler açıldı. AVM çalışanlarının ne düşündüğünü, ne talep ettiğini soran olmadı. İktidar her zamanki gibi mesele işçiler olunca halktan değil sermaye sahiplerinden icazet aldı. Salgın bitmedi, yanlış yapıyorsunuz.”

HDP Emek Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Sermayenin menfaati için toplum ve AVM işçileri salgına teslim ediliyor” dendi.

İYİ Parti’nin Meclis Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da dün akşam paylaştığı Twitter mesajında, AVM’lere gidilmemesi çağrısı yaptı ve süreci Umre ziyaretinden dönenlerle kıyasladı.

Lütfü Türkkan’ın mesajı şöyle:

“AVM’ye gitmenizi hiç tavsiye etmem. Umreden gelenlere laf edip AVM’ye koşturuyorsanız, size olan tepkiye de hazır olun.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise AVM’lerin açılmasına karşın camilerle ilgili kısıtlamaların devam etmesine tepki gösterdi. Ahmet Davutoğlu “Normalleşme süreci başlıyor AVM’ler açılıyor. İnsanların bir arada bulunması artık sorun değilse, peki camiler neden ibadete kapalı? Yok bir arada bulunma hala tehlike oluşturuyorsa AVM’ler neden açılıyor?” diye sordu.

2414270cookie-checkMuhalefetten AVM’lerin açılmasına tepki: Salgın bitmedi, yanlış yapıyorsunuz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.