Muhalif derneğe hava muhalefeti…

DAY MER Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk etkinliği piknik, hava muhalefeti nedeniyle Kuzey Toplum Merkezi’nde kahvaltıya dönüştü…

Kahvaltıya DAY MER üyeleri katılarak işbölümü yaptı. İşbölümünde 7 Temmuz Clissold Park’ta Selda Bağcan ve Moğollar’ın da sahneye çıkacağı Park Şenliği için 200 DAY MER üyesi sarı yelek giyerek görev yapacak.

Bu yıl 30’uncu kez 12 Haziran-7 Temmuz arasında gerçekleşecek. DAY MER, 30’ncı yılı dolayısıyla zengin bir festival program hazırladığını açıkladı. DAY MER çatısındaki Londra Meydan Sahnesi’nin 12 Haziran’da 30’ncu yıl kutlaması etkinliği ile başlayacak festival, 7 Temmuz Clissold Park’ta Selda Bağcan ve Moğollar’ın da sahneye çıkacağı Park Şenliği ile sona erecek…

Geçen pazar günü hava muhalefetinden dolayı piknik yerine Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde organize edilen kahvaltıyakalabalık bir katılım oldu.

DAY MER kahvaltısına kalabalık katılım oldu

SADECE PARKTA 200 GÖREVLİ

DAY MER Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Gül, festivalin her yıl olduğu gibi DAY MER üyelerinin 6 ay önceden başladığı hazırlıklarla ve kendi özgüçleriyle gerçekleşeceğini söyledi. Gül 88 sayfalık festival broşürünü tanıtarak festival etkinliklerini şöyle özetledi:

“Selda Bağcan ve Moğollar 7 Temmuz’da Park Şenliği’nde sahneye çıkacaklar. Tabii her yıl olduğu gibi toplumda sevilen bazı sanatçılarımız da sahne alacaklar. Park Şenliği her yılki gibi ücretsiz olacak ve saat 12’de kapılar açılacak. Belediyenin kuralları gereği alkollü içki alana alınmayacak. Park Şenliği ve piknik dışındaki etkinliklerimiz ’22 Moorefield Road N17 6PY’ adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek. 19 Haziran’daki festival resepsiyonuna üyelerimizi ve DAY MER dostlarını davet ediyoruz. Yönetmeninden oyuncularına çoğu işçi olan ve toplumun kendi hikayelerini de oyunlaştırılan Londra Meydan Sahnesi 12 Haziran’da 30 yılın hikayesini sinevizyona yansıtacak.”

“Tiyatro, çocuk ve gençlik şenliği ile 3 Temmuz’da bıçaksız yaşamı konu olan gençlik panelinde toplumsal bir sorun masaya yatırılacak diyen Gül, “Geçen hafta toplum üyesi Barış Küçük’ü bıçaklı bir saldırıda yitirdik. Barışlar ölmesin istiyoruz. Bu açıdan panelimize toplumun ilgi göstermesini istiyoruz. Ayrıca 5 Temmuz’da yazar Aydın Çubukçu, Mike Simons ve Suat Eroğlu’nun konuşmacı olacağı ‘Kültür ve sanatta işçi sınıfının izleri’ paneli gerçekleşecek” dedi.

Gül, Park Şenliği’nde her yıl olduğu gibi kitap satışı, sergiler, dernek ve etnik ekonominin tanıtıldığı tezgahlar olacağını belirterek, “DAY MER Kültür Sanat Komisyonu’nun bir oluşumu olan London Alternative Photography Society’nin karma fotoğraf sergisinde 25 arkadaşın 50’ye yakın fotoğrafı resepsiyonda açılacak ve park şenliğinde de devam edecek. Ayrıca gazeteci Faruk Eskioğlu’nun ‘Toplumsal refleks’ başlıklı sergisi de aynı şekilde görülebilecek” diye devam etti.

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Şahbaz da festivalin DAY MER üyelerinin emeğiyle ve emekçilerin emeğine sanhip çıkmak için gerçekleştiğini vurgulayarak “DAY MER Kültür ve Sanat Festivali’ni 30 yıldır kesintisiz gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. İngiltere’deki yerel sendikalar tarafından desteklenen festivalimizin amacı yerli ve göçmen emekçileri aynı etkinlikte buluşturmak” dedi.

Aslı Gül ve Oktay Şahbaz

FESTİVAL PROGRAMI

DAY MER Kültür ve Sanat Festivali’nin yapılacağı 12 Haziran-7 Temmuz arasında çocuk ve gençlik şenliğinden panellere pek çok etkinlik gerçekleşecek. DAY MER Festival Programı’nı aşağıdaki gibi açıkladı:

– 19 Haziran Çarşamba, 19.00: festival resepsiyonu. Kuzey Londra Toplum Merkezi
– 19 Haziran Pazar, 11.00: Piknik (River Lea Country Park EN8 9AJ
– 22-23 Haziran Cumartesi-Pazar, 19.00-17.00: Tiyatro, “Neredeyse Kadını Elizabeth” Kuzey Londra Toplum Merkezi
– 29 Haziran Cumartesi, 18.30: Gençlik Şenliği, Kuzey Londra Toplum Merkezi
– 30 Haziran Pazar, 13.00: Çocuk Şenliği, Kuzey Londra Toplum Merkezi
– 3 Temmuz Çarşamba, 19.00: Gençlik paneli, “Lives Not Knives”
– 5 Temmuz Cuma, 19.00: Panel, “Kültür ve sanatta işçi sınıfının izleri”
– 7 Temmuz Pazar, 12.00: Park Şenliği, Selda Bağcan, Moğollar ve yerel sanatçılar, Clissold Park

2308170cookie-checkMuhalif derneğe hava muhalefeti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.