İNGİLTERE… Müjde: İstanbul-Londra arası 1 saate iniyor

Oldu bitti uçaklarda “birinci  sınıf” itici geldi.

Hani güvenlik sorunu olan politikacı, “bi imza ver abla” diyenlerden kaçınan sanatçı, gideceği kongrede zinde olmak isteyen bilimci ya da cenazeye giden yaslı bir aile varsa uçağın arkasında perde ile ayrılmış bir bölümde misafir edilmelerini anlarım. Ötesi bana göre iticidir. Uçaktaki birinci sınıf; kendisini soylu sanan, parayla bilgiyi satın alabileceğini düşünen, hava atmak için emek dışı (büyük olasılıkla haksız) kazancını rahat harcayan bir demet görgüsüzün uçtuğu bölümdür. Üstelik bir buçuk porsiyon yemek, cam kadehte içki, 15 cm fazla koltuk aralığı ve kaliteli kulaklık için bilet parasının iki katını da ancak bu görgüsüzler ödeyebilir.

Hani devrimden sonra “Türkiye Hava Yolları” genel müdürü olursam ilk işim havada sınıfsızlığı sağlamak olacaktır.

AKP’nin badem bıyıklı Türk Hava Yolları eski genel müdürü Temel Kotil uçaklarda “duty free” içki satışını yasaklamış, koltuklardaki dinlenilecek müziği yerli yabancı ilahilerle doldurmuş, hosseslerin giysilerini muhafakarlaştırmış velakin kabin ekibine kattığı şeflerle birinci sınıfı da ultra sınıfa yükseltmişti…

İSTANBUL-LONDRA ARASI ARTIK 1 SAAT

Dostlar AKP’nin (!) başarılarından biri de İstanbul – Londra arasını bir saat 10 dakikaya indirmesi oldu… Nasıl oldu bu? Sesten hızlı uçaklarıyla değil tabii. Yalnızca iki şehir arasındaki saat farkını 3’e çıkararak.

Kendisini nüktedan sanan başbakan Binali Yıldırım, “Yaz kış saat uygulaması yok. Yazın da kışın da saat aynı. Sen değişeceksin saatler değişmeyecek” diyerek yeni uygulamayı duyurdu.

Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı kış saati uygulamasının kaldırılması, 30 Ekim’de başlayacak. Değişiklik uçak saatlerinden borsaya yaşamın pek çok alanını etkileyecek.

Binali Bey dediğiniz gibi bu halk değişecek bir gün. Korkarım o gün siz de yine dümen kıracaksınız. Neydi o son kırdığınız dümen, FETÖ sizin döneminizde palazlanmamış da, falan da filan da…

BU KONFERANSI SİZ BARİ KAÇIRMAYIN

Dostlarım, ağır toplar Londra’da ‘Türkiye’nin hali’ni konuşacak. Türkiye’de 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasındaki demokrasi sınavı Londra’da 29 Ekim’de gün boyu düzenlenecek konferans ve atölye çalışmasında ele alınacak. Türkiye ve Birleşik Krallık’tan entellektüel aktivist, sendikacı, akademisyen ve gazetecilerin katılacağı Konferans, 29 Ekim günü saat 10-17 arasında “Hamilton House, Mabledon Place, London WC1H 9BD” adresindeki National Union of Teacher (NUT) Merkezi’nde yapılacak.

Solidarity with People of Turkey’in organize ettiği konferansta benim çok önemsediğim Prof. Dr. İbrahim Sirkeci (Regents Üniversity London) ve Aydın Çubukçu (Hayat Tv – gazeteci yazar) da konuşacak. Ayrıca Birleşik Krallık’tan önemli sendikacılar da işin bonusu… Ne yazık ki o gün Londra dışında olacağım için bu konferansı kaçıracağım, siz bari kaçırmayın.

KİTAPLAR YOLUNUZU GÖZLÜYOR

Türk Kitapevi kapanma öncesi büyük indirim başlattı. “106 Green Lanes N16 9EH” adresindeki kitapevinin sahibi Celal Sönmez, bir kaç hafta sonra Türk Kitapevi’nin tarihe karışacağını belirterek bu süreç içinde stoktaki kitapları yarı fiyatına indirimli satılacağını belirtti. Romandan araştırmaya, sözlükten çocuk kitaplarına yüzlerce kitap sizin yolunuzu gözlüyor…

2020890cookie-checkİNGİLTERE… Müjde: İstanbul-Londra arası 1 saate iniyor
Önceki haberTürk ordusu Irak’taki IŞİD hedeflerini vurdu
Sonraki haberİNGİLTERE… Bir “Kapanış Kokteyli”
FARUK ESKİOĞLU
Faruk Eskioğlu, (1958, Akşehir) gazeteci ve yazar. 1985'ten bu yana yaşadığı Londra'dan Türkiye'deki ulusal medyaya yönelik muhabirlik, temsilcilik yaptı. Londra'da yayınlanan Türkçe toplum gazetelerinde çalıştı ve bazı gazetelerin kuruluşunda yer aldı. Halen sosyolojik değeri olan haber ve araştırmalara ağırlık veren yazar, halen 2004'te kurduğu Açık Gazete'yi (acikgazete.com) yönetiyor ve köşe yazarlığını sürdürüyor.Eskioğlu, 13'üncü yüzyılın sonunda Horasan'dan Akşehir Maruf köyüne yerleşerek tekke kuran Hasan Paşa soyundan geliyor. Hasan Paşa'nın oğlu Şeyh Hacı İbrahim Veli Sultan'ın "Mülk Allahındır" felsefesiyle Anadolu'da bir ilk sayılan kendine adına kurduğu yoksullara yardım vakfı ise halen faaliyettetir.Eskioğlu, ilk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1984’te Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde "master" yaptı. THA’da gazeteciliğe başladı. Aralık 1985’te kendi deyimiyle "siyasi sürgün" olarak geldiği Londra’da ilk 2 yıl baba mesleği kasaplık yaptı. İngilizce öğrendikten sonra medya okudu. Uzun yıllar Nokta dergisi İngiltere Temsilciliği, Hürriyet Londra bürosunda habercilik yaptı. Gazeteciliğin yanısıra 1986-98 arasında grafiker tasarımcı olarak çalıştı. Ayrıca pek çok siyasi afiş ve logo tasarladı.1998’de Türkiye’ye döndü. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde haberci ve star.com.tr’de ekonomi editörü olarak görev yaptı. “Basında etik ve toplam kalite yönetimi” üzerine araştırmalar yaptı, bu konudaki konferans ve panellere katıldı.Türkiye’deki 2001 ekonomi krizinde Londra’ya dönerek grafiker tasarımcılık ve gazeteciliği sürdürdü. Toplum gazetelerinden Olay’da genel yayın yönetmenliği yaptı. Londra’da ilk Türkçe internet gazetesini çıkardı ve toplum gazetelerine ilk ajans hizmeti sundu. 2004’te dünya haberleri veren acikgazete.com’u kurdu. İki ayrı toplum gazetesini yayına hazırladı. Türkiye’deki bazı tv kanallarına haber geçti, uzun süre Akşam Londra Temsilciliği’ni üstlendi.Londra'da 2004’te "İçimizden Birisi: Vanunu" başlıklı bir kısa film çekti. Londra'daki toplumu anlatması açısından bir ilk sayılan "Aşkolsun! Adı Aşkolsun" başlıklı belgesel romanı 2007’de Türkiye’de yayımlandı. Türkiye'den 150 ve Kıbrıs'tan 100 yıllık İngiltere'ye göçün anlatıldığı 3 ciltlik "Londra'da Bizim'Kiler" başlıklı araştırması 2019 sonunda çıktı. Eskioğlu’nun Su ve Defne (2004) adlı ikiz kızları bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.