Müjgan Ekin’den 50 gündür haber alınamıyor

Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce gözaltına alınan Özgür Gün TV programcısı ve Sur Belediye Meclis Üyesi Müjgan Ekin’den 50 gündür haber alınamıyor.

Baba Esat Ekin, ‘güvercin kanatlım’ dediği kızının bulunması için BM Kayıplarla ilgili Çalışma Grubu’na başvuracağını söylerek “MOBESE kameralarında görünüyor. Her şey net. 50 gündür kızımın elinden sevgisini ve umudunu almaya çalışıyorlar. 50 gündür işkence yapıyorlar çocuğuma ve ben çaresizce bekliyorum” dedi. Müjgan Ekin, 24 Ekim akşamı Diyarbakır’dan otobüsle Ankara’ya geldi. Bindiği taksiden iner inmez gözaltına alındı. Esat Ekin, o gün bugündür çocuğunu arıyor. Savcılıktan, “Yazışmaların cevabı gelmedi” yanıtını alınca, pes etmedi. Kızının son görüldüğü yer olan Batıkent’teki alışveriş merkezi önündeki taksi durağının şoförleriyle konuştu. Kızının polislerce gözaltına alındığını öğrendi. Yeniden savcılığa başvurdu. Taksi durağındaki şoförler S.Ç. ve B.K.’nin ifadesini alınmasını sağladı. B.K, taksi durağı önünde bekleyen plakasını hatırlayamadığı siyah renkli bir araçtan, kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtan sivil kişilerin “Durağı kapatıyorsunuz, aracı çekin” dediğini ifade etti. B.K, Müjgan Ekin’in metro durağından çıktıktan sonra S.Ç.’nin aracına bindiğini kaydetti.

Siyah araca bindirildi

Şoför S.Ç. ise ifadesinde siyah renkli aracın kendi aracını takip ettiğini ifade ederek, “Ekin, Pera sitesi önünde indi. Dikiz aynasından bakınca beni takip eden siyah renkli aracın ve karşı yönden gelen gümüş renkli aracın Ekin’in yanında durduğunu gördüm. Ekin’i kolundan tutarak siyah renkli arabaya bindirdiklerini gördüm” dedi. Dosyadaki tutanakta, Ekin’i götüren taksinin güzergahının tespit edildiği ancak, görüntü tespiti yapacak kameranın tespit edilemediği kaydedildi.

‘Niye bu kadar arıyorsun?’

Esat Ekin, 25 Ekim’de Ankara’ya geldiğini belirterek “Her gün savcının kapısına gittim. Ben sordukça ‘niye bu kadar arıyorsun” diye sıkılmaya başladılar. Kızımın kaybolduğu yerde araştırma yapıyordum. Bir taksiye bindim. Taksiciye kızımın Batıkent Gimsa önünde kaybolduğunu anlattım. Taksici arkadaşlarının buna benzer bir olay yaşadığını söyledi. Sonra kızımın bindiği taksinin şoförü ile görüştüm. O bana, ‘Pera sitesi önünde indirdikten sonra gümüş renkli bir araba önümüzü kesti. Polis olduklarını söyleyerek kızı kolundan tuttular, götürdüler’ diye anlattı. Güvercin kanatlımı kanatlanamadan kaybettiler. Müjgan umutları olan bir sevgi yolcusuydu. Annesi 24 saatin her saniyesi ölüyor. Devletten çocuğumu istiyorum. 100 yılda geçse isteyeceğim. Bu acıyı yaşamama rağmen öfkeyle değil, içimdeki umutla istiyorum.”

Ürkütücü sessizlik

İHD Kayıplara Karşı Komisyon Sözcüsü Sebla Arcan ise Ekin’in telefonunun sinyal kayıtlarına hâlâ ulaşılamadığını aktararak, “Resmi kurumların ürkütücü bir sessizliği var. Ankara’da, o güzergahta kamera kaydının olmaması bize inandırıcı gelmiyor. Aracın modelinin belirlenip plakasının tespit edilememesi bizim için birer soru işareti” dedi.

Cumartesi Anneleri Müjgan ve Taşkın’ı sordu

Cumartesi Anneleri de dün Galatasaray Meydanı’ndaki 611. oturma eylemlerinde, Müjgan Ekin ve Diyarbakır’da 1 Aralık’tan bu yana kayıp olan, RedHack üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Taşkın Yasak’ın nerede olduğunu sordu. Geçen günlerde hayatını kaybeden Cumartesi Annelerinden Asiye Karakoç’un da anıldığı eylemde Taşkın Yasak’ın eşi Burcu Yasak’ın gönderdiği mektup okundu. Burcu Yasak mektupta, “Nerede, kim yaptı, canı yanıyor mu? Gerçekleştirilecek hayalleri olan gencecik bir insan o. Tek başıma sesimi duyuramıyorum. Sesim olun, sesime ses verin. Yeni Müjganlar, yeni Taşkınlar olmasın. Tek bir insan daha sevdiklerinden ayrılmasın. Bir annenin, bir eşin daha gözü yaşlı kalmasın” ifadelerini kullandı. Eyleme CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

2037340cookie-checkMüjgan Ekin’den 50 gündür haber alınamıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.