Mumcu sevgi ve hasretle anılacak

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı`ndan (UM:AG) yapılan açıklamaya göre; vakıf öncülüğünde, çok sayıda demokratik kitle örgütü, kurum ve kuruluşların da katılacağı “12. Adalet ve Demokrasi Haftası“, Uğur Mumcu`nun öldürüldüğü 24 Ocak ile Muammer Aksoy`un katledildiği 31 Ocak günleri arasında gerçekleştirilecek. UM:AG etkinliklere ilişkin açıklamasında, “Suskunluğu dirence dönüştürmek için barıştan yana herkesi bekliyoruz“ dedi.


Türkiye genelinde, bu yılın teması olarak belirlenen “İnsanlar Öldürülürken Susulmaz!“ ortak başlığıyla etkinliklerin düzenleneceği haftada, Uğur Mumcu ve öldürülen tüm aydınlar anılacak. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle, ayrıca, adalet ve demokrasinin tam anlamıyla yerleştiği bir toplum isteği yinelenecek, terörsüz ve savaşsız bir dünya özlemi vurgulanacak.


UĞUR MUMCU SOKAĞINDA SESSİZ PROTESTO
Mumcu için düzenlenecek törenlerin ilki 24 Ocak Pazartesi günü saat 13.00`te Uğur Mumcu Sokağı`nda yapılacak. `Uğur Mumcu sesleniyor: İnsanlar Öldürülürken Susulmaz!` sloganıyla düzenlenen anma çerçevesinde, karanfil ve mumlarla sessiz protesto gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14.30`da ise Uğur Mumcu`nun Cebeci Asri Mezarlığı`ndaki kabri başında tören yapılacak.


Akşam saat 20.00`de ise Akün Sahnesi`nde gazeteci Işık Kansu`nun derlediği, Tülay Bursa`nın yönettiği, Devlet Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosu Oyuncuları tarafından “Ben, Uğur Mumcu`yum…“ adlı oyun sahneye konulacak. Oyunun müziklerini Üç Anadolu grubu hazırladı.


AÇIK GAZETE: Sevgili Mumcu’nun katillerinin bir an önce yakalanmasını istiyoruz… Türkiye geçmişiyle hesaplaşmadan geleceğini kuramaz. Katilleri bilinmeyen bütün cinayetler bir an önce aydınlatılmalı…

1018510cookie-checkMumcu sevgi ve hasretle anılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.