Murat Gün’ün cenazesi 6 gündür PTT kargoda

Hava saldırısında öldürülen oğlunun cenazesini alabilmek için 88 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün avukatı Engin Gökoğlu, İstanbul Adli Tıp’tan aldıkları bilgiye göre kemiklerin 6 gün önce PTT kargoya verildiğini söyledi.

Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren DHKC’li oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için açlık grevini sürdüren Kemal Gün’ün (70) eylemi 89’uncu gününde. Dersim ve Diyarbakır baro başkanlarının 6 gün önce valilik ve savcılıkla yaptığı görüşmede, kemiklerin kargo yolu ile Gün’e teslim edileceği bilgisi verilmişti.

Dihaber’de yer alan habere göre, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Engin Gökoğlu, bürolarından bir meslektaşlarının bugün Adli Tıp Kurumu çalışanları ile yaptığı görüşmede kemiklerin 6 gün önce PTT kargoya verildiğine yönelik bilgi aldığını söyledi. Avukat Gökoğlu, sürecin hızlandırılması için cenazenin uçak yoluyla Dersim’e ulaştırılmasını talep ettiklerini, ancak nasıl bir presodür işletildiğini bilmediklerini ifade etti. Gökoğlu, sürecin Tunceli Savcılığı tarafından takip edilmesi talebinde bulundu.

[Haber görseli]

Avukat Gökoğlu: Kemikler teslim edilmedi

Kemal Gün’ün oğlunun kemiklerinin verildiği söylenen Avukat Engin Gökoğlu Kemal Gün’ün oğlunun kemiklerinin kendilerine teslim edilmediğini, kemiklerin  cuma günü kargoya verildiğini söyledi.

İddialara ilişkin Evrensel gazetesine konuşan Avukat Engin Gökoğlu çıkan haberlerin kesinlikle doğru olmadığını söyledi. Gökoğlu, “Medyada çıkan haberler doğru değil, bir haber sitesi benden teyit etmeden sanırım aile ile görüşüp böyle bir haber girmiş. Aile de kargoya verilme meselesini ya doğru anlatamadığı için ya da başka bir yanlış anlaşılmadan dolayı internet sitesi de böyle bir haber girmiş. Ama kesinlikle öyle bir şey yok, ben zatan Ankara’dayım şu anda” dedi.

Kemiklerin cuma günü kargoya teslim edildiği dışında yeni bir bilgi olmadığını söyleyen Gökoğlu,”Şu anda ne avukata ne de aileye teslim edilmiş bir kemik yok. Sadece aile kemikler geldiği zaman Hozat’a gömmek istediğini söylemiş. Cuma günü postaya verildiği söyleniyor. Tatil olduğu için de bir kaç gün için Dersim’de savcılığa ulaşacak kemikler, savcılık belediyeye, belediye de bize teslim edecek. Onun dışındaki bilgiler kesinlikle doğru değil” diye konuştu.

2091830cookie-checkMurat Gün’ün cenazesi 6 gündür PTT kargoda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.