Musa Anter Ödül Töreni yasaklandı

Bu yıl 25. yapılması planlanan Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Ödül Töreni, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.
Bu yıl 5 ayrı dalda Özgürlükçü Demokrasi tarafından verilen ve bu akşam saat 19.00’da Taksim Hill Otel’de gerçekleştirilecek olan Musa Anter ve Özgür Basın Şehit Yarışma Ödülleri töreni Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Taksim Hill Otel’de gerçekleştirilmesi planlanan ödül töreninin iptaline gerekçe ise OHAL olarak gösterildi.

Kaymakamlık görevlileri kararın tebliğini otel görevlilerine yaptı.

GAZETECİLERDEN YASAĞA TEPKİ

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri anısına her yıl düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nü alan muhabirimiz Eylem Nazlıer, ile diken.com.tr muhabiri Rıfat Doğan, ödül törenine yasaklanmasını kınadı.

Yasağı faşizm olarak tanımlayan Eylem Nazlıer, “Ape Musaların, Hrant Dinklerin, Metin Göktepelerin izinden giden gazetecilere, özgür basına bir gözdağır” dedi. Gerçekleri yazmaya devam edeceklerini belirten Nazlıer, “Bugün Ape Musa’nın adından bile korkanlar aslında gerçeklerden korkuyorlar. Bizler gerçekleri ortaya çıkarmaya, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Diken Muhabir Rıfat Doğan, yasakta bir gerekçe belirtilmediğine vurgu yaparak, “Türkiye’de muhalefettin yaptığı her şey nerede yapılıyorsa yapılsın yasaklanıyor. Bunun için bir gerekçe de bulması gerekmiyor. Çünkü OHAL koşullarında yaşıyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz.”

Eylem Nazlıer, “Anaokulu etkinliğinde korkunç manzara”, diken.com.tr muhabiri Rıfat Doğan, “Adalar’ın nüfusu beş kat artacak: 2B arazilerine tesis, zemin katlara dubleks izni” haberleriyle, Jüri Özel Ödülü almışlardı. (HABER MERKEZİ)

2124460cookie-checkMusa Anter Ödül Töreni yasaklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.