N. Kemal’in torunu: Batı bizi anlayamıyor

Londra’da yaşayan Streater, tek başına Türkiye için lobi yapıyor… Türkiye’ye karşı önyargılarını yıkmak için gazetelere mektuplar gönderiyor.


Akşam’ın sorularını yanıtlayan Streater, son eerör olaylarında Türkiye’nin yüzde yüz mağdur olduğunu belirterek, “Ne yazık ki uluslararası arenada Türkiye anlaşılamıyor. Bunda Türkiye’nin kendisini aktaramaması olsa da en büyük pay ABD ve AB ülkelerinin anlayamamasına bağlıyorum. Ne yazık ki bu eski problem bir türlü aşılamadı” dedi.


Türkiye’nin batı ile olan üst düzey bire bir ilişkilerini sürdürmesini isteyen Streater, her Türk’ün nerede olursa olsun mutlaka kulis çalışması yapması gerektiğini söyledi.


Streater şöyle konuştu:


“İngiltere basınında Türkiye’nin Irak’a girmesinden kaygılandığı yazılıyor. Ben de The Times’a bir mektup yazarak ‘Oysa çok kısa bir süre önce Türkiye’nin Irak’a girmemesinden kaygı duyduğunuzu yazıyordunuz’ dedim… İngiliz gazeteleri genç İngiliz ve batılıların PKK’yi romantik buldukları haberlerini yapıyorlar. Böylece teröre de sempati yaratıyorlar. Bu tür yazılara karşı mektuplar yazarak yaptıkları yanlışlıkları düzeltmeye çalışıyorum…”


“Türkiye’nin Irak’a girmesi zor değil ama çıkışında sorunlar yaşanabilir” diyen Streater, “Irak’taki her türlü terörün kaynağını kurutmak Irak’taki koalisyon güçlerinin işi olduğuna göre. PKK sorununu da onlar halletmeli. Türkiye diplomatik olarak ABD ve İngiltere’yi bu konuda ikna etmelidir…” dedi.


Streater, Kuzey Irak Kürt yönetimininin de kalkınmak ve bölgeyi yeniden inşa etmek için Türkiye’nin dostluğunu kazanmak yerine ABD’nin arkasına saklanarak Türkiye’ye karşı demeçler vermesinin büyük bir stratejik hata olduğunu dile getirdi.


FOTOĞRAF: Namık Kemal’in torununun torunu Osman Streater ve eşi Kabby

806580cookie-checkN. Kemal’in torunu: Batı bizi anlayamıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.