Naim Süleymanoğlu: Gülen’i tanımam

Eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i kişisel olarak hiç tanımadığını söyledi.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) değerlendirmelerde bulundu.

Süleymanoğlu, 1986 yılında Türkiye’ye iltica ettiğini, milli formayla zirveye çıktıktan sonra, özellikle 1992-1996 yılları arasında kendisiyle iletişime geçmeye çalışan örgütle ilgili o dönemde de hiç bilgisinin olmadığını belirterek, “Arkadaşlara sordum beni uyardılar. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i kişisel olarak hiç tanımam, bilmem ama zirvede olduğum dönemlerde çok saldırdılar, istediler, biz tenezzül etmedik” dedi.

Gülen ile ilgili çıkan görüntülerde kendisinin de adının geçtiğini arkadaşlarından öğrendiğini dile getiren Süleymanoğlu, “O dönem Galatasaray’a sarmış herhalde, ‘Galatasaray’ı şampiyon yapmamız lazım’ diyormuş. Benden de bahsetmiş adımı, bile tam bilmiyor. Ben görüntüleri izlemedim, arkadaşlar anlattı. Ben bunlara hiçbir zaman dahil olmadım. Şimdi de muhatap olmak istemiyorum ama arkadaşlar sürekli anlatmamı istiyor” diye konuştu.
Naim Süleymanoğlu, yakın çevresi kendisini uyardığı için FETÖ ile hiç iletişim kurmadığını, toplantılara gitmediğini aktararak, şöyle devam etti:

“Ben yüz vermeyince benimle uğraştılar. Biz sporcuyuz, spordan başka şey düşünmedik. Biz halter kaldırırken, şampiyon olurken Türk milleti vardı arkamızda, başkası değil. Halkın, anne babamızın dualarıyla geldik buralara ama bunlar, bir gecede bana vergi borcu çıkardılar, arabamı kaldırdılar, evime ceza geldi. Kendi halkına silah sıkan bir insandan ne olur.

Masum insanlara bomba atıyorsun, bunu hangi cesaretle yapıyorsun. Beni de sindirmek için uğraştı ama foyaları sonunda ortaya çıktı. Bunlar hep milyon dolarların üzerine oynamışlar, bizim hiç kimsenin kazancı üzerine bir düşüncemiz, oyunumuz olmadı. Sadaka vermedik de almadık da. Yıllarca sporcusu, sanatçısı, siyasetçisi, askeri, masum insanları yaktılar. Gelip hesap versinler. Bunun için konuşuyorum yoksa ne alacağım var ne de vereceğim”

Gülen’in, sporculuk dönemlerinde müsabakalarına herhangi bir dahli olmadığını ancak Halter Federasyonu, milletvekilliği, belediye başkanlığı seçimlerinde kendisini engellediğini vurgulayan Süleymanoğlu, “Burdur’da yakalanıp İstanbul’da sorguya alındıktan sonra oradan birisi benim arkadaşımı arayarak, ‘Naim bunlara sakın bulaşmasın’ diye uyarıda bulunmuş.

O zamanlar bu kadar tehlikeli olduğu bilinmiyordu. Biz her zaman devletin yanındaydık. Zamanında basın da abarttı bunları ve yanlış şeyler yazdılar. Şimdi görsünler ki biz kötü insan değiliz. Biz bu memlekete hizmet ettik, kimsenin ekmeğinde emeğinde gözümüz olmadı” ifadelerini kullandı.

2000070cookie-checkNaim Süleymanoğlu: Gülen’i tanımam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.