Namık Kemal Lisesi gecesi yapıldı

Geceye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa milletvekilleri Teberrüken Uluçay ve Okan Dağlı, KKTC’den davetliler ve yaşamlarını Londra’da sürdüren NKL mezunları katıldı.


Dışişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, gecede Mağusalılar Derneği Başkanı Teoman Sırrı bir konuşma yaparak, balonun düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.


Sırrı, Londra’da bulunan çeşitli kurum ve kuruluşların yardımlarıyla alınan 4 tıbbi cihazı Serdarlı, Mehmetçik, Lefke ve Gazimağusa’da kullanılmak üzere KKTC’den gelen yetkililere teslim etti.


 Daha sonra geceye katkı koyanlara plaketleri Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Bahadır Kaleli tarafından verildi.
 Gecede bir konuşma yapan Turgay Avcı, çocukluğu ve gençliğinde Gazimağusa’da yaşadığı anıları anlatarak, “Nerelerden gelip hangi sıkıntıları çektiğimizi iyi anlamamız gerekir. Bu nedenle güzel yarınlar için birlik olunması önemli” dedi.


CTP ile birlikte kurdukları reform hükümetinin İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere büyük önem verdiğini belirten Avcı, bu kapsamda sorunlarla daha yakından ilgileneceklerini ve her ay bir hükümet temsilcisinin mutlaka bölgeye gideceğini kaydetti.


Gecede KKTC Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit ve temsilcilik çalışanları da hazır bulundu.


FOTOĞRAF: Mağusalılar Derneği Başkanı Teoman Sırrı

799610cookie-checkNamık Kemal Lisesi gecesi yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.