NASA: Burçları biz değiştirmedik, 3 bin yıl önce Babilliler değiştirdi

“NASA burçların tarihini değiştirdi” haberlerinin gündeme gelmesi üzerine NASA açıklama yaptı: “3 bin yıl önce Babilliler 13. burcu dışarıda bırakmayı seçti. Biz sadece matematiksek hesabı yaptık”.

Son günlerde haber sitelerine bir kez daha “NASA burçların tarihini değiştirdi” haberleri düştü, sosyal medyada konu en çok konuşulanlar listesine girdi. Haberler üzerine, bir açıklama yapan NASA, şu ifadeleri kullandı: “Birkaç yılda bir yeniden ortaya çıkan bir burç hikayesi hakkındaki yorumlarınızı görüyoruz. Hayır, burçları değiştirmedik. Babilliler 3.000 yıl önce takımyıldızları keşfettiklerinde 13. burcu dışarıda bırakmayı tercih ettiler. Biz sadece matematiksek hesaplamayı yaptık”.

Astronomi ile astrolojinin birbirine karıştırılmaması gerektiği belirtilen NASA açıklamasında, “Astronomi, uzaydaki her şeyin bilimsel çalışmasıdır. Gökbilimciler ve diğer bilim insanları, ışık yılları uzaklığındaki yıldızların, insanların Dünya üzerindeki olağan faaliyetleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığını biliyorlar. Astroloji ise başka bir şeydir. Yıldızların ve gezegenlerin konumlarının insanları etkileyebileceği inancıdır. Bir bilim olarak kabul edilmez” denildi.

Açıklamada, en yakın yıldızın bile neredeyse hayal bile edilemeyecek kadar uzakta olduğu, Dünya’nın gökyüzündeki takımyıldızların şekillerinin ve konumlarının çok yavaş değiştiği vurgulanarak bir insan yaşamı boyunca yıldızların neredeyse hiç değişmediği kaydedildi.

BURÇLAR NEDEN 12 TANE?
NASA’nın açıklamasında, 3.000 yıl önce yaşayan ve 12 aylık bir takvime sahip olan Babillilerin her aya bir burç gelecek şekilde hesaplama yaptıkları belirtildi.

Babillilerin kendi öykülerine göre bile 13 takımyıldızı olduğu ancak sayıyı 12’ye denk getirmek için Ophiuchus’un (Yılancı takım yıldızı) dışarıda bırakıldığı ifade edilen açıklamada, seçilen 12 burçtan bazılarının, 12’li pasta dilimine düzgün bir şekilde uymadığı ve bir sonrakine geçtiğine dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)

2434230cookie-checkNASA: Burçları biz değiştirmedik, 3 bin yıl önce Babilliler değiştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.