‘NATO burada da görevini yapmalı’

Başbakan Erdoğan, ”Eğer teröre karşı dünyada bir ortak mücadele platformu oluşmuyorsa, NATO nasıl Afganistan’da teröre karşı bir ortak mücadele için devreye girdiyse, 2 kez ISAF komutasını Türkiye orada ele alıp üstlendiyse, NATO burada da aynı görevi yerine getirmek durumundadır” dedi.


Balıkesir’in Ekinlik Adası’nda basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Erdoğan, ”NATO’nun Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesine sıcak bakılmadığı yönünde bir açıklama yapıldı. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?” yönündeki soru üzerine, başından beri birşeyi söylediklerini ve bunun, üzerinde çok fazla konuşulacak bir konu olmadığını söyledi.


Ülkenin çıkarlarını zedeleyen bir sürecin söz konusu olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: ”Eğer teröre karşı dünyada bir ortak mücadele platformu oluşmuyorsa, NATO nasıl Afganistan’da teröre karşı bir ortak mücadele için devreye girdiyse, 2 kez ISAF komutasını Türkiye orada ele alıp üstlendiyse, NATO burada da aynı görevi yerine getirmek durumundadır.


Bütün uluslararası kurallar neyi gerektiriyorsa, bunu yerine getiriyoruz. Bunun için de geçenlerde sayın Bush’a açtığım telefonda da, biz üçlü olarak ABD ve Irak. Irak’ta artık bir meşru hükümet vardır. Siz de bunu kabul ediyorsunuz, biz de ediyoruz. Böyle bir hükümet olduğuna göre, bu hükümet terör gruplarına burada güvenli bir ortam yaratmamalıdır ve bunları ülkesinden çıkarıp atmalıdır. Çıkarıp atmadığı zaman biz üçlü olarak bu işi yaparız. Yapılmadığı takdirde başımızın çaresine bakarız. Çünkü bizler kalkıp da 3 günde 15 yavrumuzun şehit edildiği böyle bir gelişmeye seyirci kalamayız.”


Başbakan Erdoğan, danışmanı Cüneyt Zapsu’yla ilgili bir soru üzerine de “Cüneyt bey, partimizin Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir, ayrıca benim tüzükten doğan hakkımla atadığım bir arkadaşımdır. Dolayısıyla zaman zaman birçok görevleri yapmak üzere ulusal ve uluslararası bu tür görevleri kendisine vermişimdir. Ama, medya sağ olsun Cüneyt beye, çok farklı konular yüklemekle, farklı yerlere oturtmaktadır” dedi. 

1032180cookie-check‘NATO burada da görevini yapmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.