NATO ve AB’den destek…

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’nin Suriye’yi vurmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Harekatı destekliyoruz. Kimyasal saldırıdan sorumlu olanlar hesap vermeli” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı yazılı açıklamada, ABD ile İngiltere ve Fransa’nın Beşşar Esed’in kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik saldırısını desteklediğini belirterek, “Bu saldırı rejimin Suriye halkına tekrar kimyasal saldırı düzenleme gücünü zayıflatacaktır” ifadesini kullandı.

Müttefiklerin daha önce de rejimin Suriye’de kimyasal silah kullanmasını kınadığını hatırlatan Stoltenberg, bu tür saldırıların uluslararası kuralların ve anlaşmaların açık bir ihlali olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kimyasal silahların kullanılması kabul edilemez ve sorumlular hesap vermelidir. NATO, kimyasal silahların kullanımını uluslararası barışa bir tehdit olarak görmektedir ve Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’ne (CWC) bağlı kalınması önem arz etmektedir.”

AB’den Suriye’deki hava harekatına destek

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Duma’daki kimyasal saldırının ardından Esad rejimine karşı ABD, İngiltere ve Fransa’nın düzenlediği hava harekatına AB’nin destek verdiğini açıkladı.
Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Tusk, “ABD, Fransa ve İngiltere tarafından düzenlenen operasyon, Suriye rejiminin Rusya ve İran’la birlikte en azından bir bedel ödemeden, bu insani trajediyi sürdürmeye devam edemeyeceğini gösterdi” ifadesi kullandı.
Tusk, “AB, müttefiklerin, yani haklının yanında yer alacaktır” açıklamasında bulundu.
ABD, İngiltere ve Fransa’nın Esad rejimine yönelik saldırısı kapsamında başkent Şam yakınında bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus’un batısında yer alan bir kimyasal silah deposu ile kimyasal silahlarla ilişkili bir komuta merkezinin vurulduğu bildirilmişti.
2177600cookie-checkNATO ve AB’den destek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.