Nato’ya karşı ‘nota’

Day-Mer (Türk-Kürt Toplum Merkezi) tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Barış İçin Birlik Day-Mer-Mer Kültür ve Sanat Festivali’nin ana etkinliği müzik şöleni geçen Pazar günü Clissold Park’ta yapıldı.

 

3-11 Temmuz arası düzenlenen Festival kapsamında, Clissold Park’ta yapılan müzik şenliği saat 14’den 20’ye kadar sürdü.

 

Havanın kapalı olmasına karşın üç bine yakın katılımcı savaş karşıtı grupların yer aldığı müzik şölenini izledi.

 

NOTA’LARIN BİRLİĞİ

Clissold Park’ta sahneye çıkan gruplar şöyleydi:

 

Türkiye’den ilk Laz rock grubu kurucularından Kazım Koyuncu ve ekibi, Iraklı Kürt dans grubu Shano, Rap tarzı müzik yapan savaş karşıtı ikinci kuşak göçmen müzik grubu Double Negative ve Türkçe ve Kürtçe müzik yapan Londra kökenli Anatolia grubu ve İngiliz Grubu Slovo ile DAY-MER Çocuk Grubu ve Kadın Halk Oyunları.

 

Ayrıca festivalde Toplum Postası, Evrensel ve DAY-MER üyesi gençler kitap ve yayınlarını tanıttı. Müzik şenliği boyunca parkta geleneksel Türk ve Kürt yemekleri de yer aldı.

 

BAŞKANA VİZE ENGELİ

Festivale Türkiye’den katılması beklenen Emeğin Partisi Başkanı Levent Tüzel, NATO Toplantısı nedeniyle vize başvurusu ileri bir tarihe ertelenince gelemedi.

 

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Algan da festivale Almanya’dan katıldı. Clissold Park’ta bir konuşma yapan Algan, 15 yıllık festivali kutlayarak, önyargıların yıkılmasında önemli bir işlev yüklendiğini söyledi.

1092930cookie-checkNato’ya karşı ‘nota’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.