NBA’da basketbolcular ABD’de siyahlara yönelik saldırılar nedeniyle grev yaptı

NBA Play-Off’unda ABD’deki siyahlara yapılan saldırıları protesto için boykot kararı sonrası basketbolcular Milwauke Bucks-Orlando Magic maçına çıkmaayarak grev uyguladı.
Jacob Blake’in polis tarafından vurulmasını protesto eden Milwaukee Bucks, Orlando Magic maçına çıkmadı.

Jacob Blake’in polis tarafından vurulmasını protesto eden Milwaukee Bucks, Orlando Magic maçına çıkmadı | Görsel House of Higlights adlı YouTube kanalında yayımlanan ‘Milwaukee Bucks Players Considering Sitting Out Game 5 In Protest | August 26, 2020 Playoffs’ adlı videodan alınmıştır

ABD’nin Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde Jacob Blake, polisin açtığı ateş sonucu felç kalırken, NBA’da basketbolcular ırkçılığa karşı maça çıkmama kararı alarak grev uyguladı. NBA’de bu gece oynanacak olan Milwaukee Bucks-Orlando Magic, Houston Rockets-Oklahoma City Thunder ve Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers maçları ertelendi.

NBA Play-Off’unda bugün oynanacak Milwaukee Bucks – Orlando Magic maçında basketbolcular, kendi aralarında konuşarak grev kararı aldı. İki takım basketbolcularının maça çıkmaması dünya genelinde büyük yankı uyandırırken, bunun üzerine Houston Rockets – Oklahoma City Thunder maçı öncesinde de basketbolcular, grev kararı uygulayacaklarını açıkladılar.

Los Angeles Lakers’ın yıldızı LeBron James, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Değişim istiyoruz, bıktık” ifadelerini kullanırken, oyuncunun tepkisi büyük destek aldı.

NBA YÖNETİMİ TÜM MAÇLARI ERTELEDİ
NBA yönetimi ise grev açıklamalarının ardından bu geceki müsabakaların ertelendiğini açıkladı. Bu açıklamaların ardından NBA’de bu gece oynanacak Milwaukee Bucks – Orlando Magic ile Houston Rockets – Oklahoma City Thunder ve Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers maçları ileri bir tarihe ertelendi. EVRENSEL

2444800cookie-checkNBA’da basketbolcular ABD’de siyahlara yönelik saldırılar nedeniyle grev yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.