NBA’de ilk finalist Nets

New Jersey Nets, bu sabaha karşı yapılan Doğu Konferansı final serisinin 4. maçında, sahasında Detroit Pistons’ı 102-82 yenerek, üstüste 2. kez ligde final oynamaya hak kazandı. 
     
20 bin seyirci önünde yapılan maçta, baştan sona skor üstünlüğünü elinde bulunduran Nets, ilk yarıyı da 50-41 önde kapadı. 
     
Pistons’da, oyuna sonradan girerek 16 dakika sahada kalan Mehmet Okur, 4 sayıyla oynarken, serbest ve 3 sayılık atışlarda 2’de 1 isabet sağladı. Okur ayrıca 1 savunma ribaundu aldı, 1 de top çaldı. 
     
Konuk ekipte Clifford Robinson 21 sayı, Richard Hamilton, 20 sayı, 4 ribaunt ve 4 asist, Ben Wallace da 10 sayı, 13 ribaunt ve 4 asistle oynamalarına karşın farklı skorlu yenilgiyi engelleyemedi. 
     
New Jersey Nets’de ise Jason Kidd, 26 sayı, 12 ribaunt ve 7 asistlik performansıyla sahanın yıldızı olup yine galibiyette başrolü oynarken, Kenyon Martin, 14 sayı ve 10 ribaunt, Richard Jefferson da 14 sayıyla galibiyete büyük katkı yaptı. 
     
Nets finalde, Dallas Mavericks önünde 2-1 San Antonio Spurs’ın üstünlüğüyle süren Batı Konferansı final serisinin galibiyle, 5 Haziran Perşembe gününden itibaren mücadelesine başlayacak. 
     
Batı Konferansı final serisindeki 4. maç, yarın sabaha karşı Dallas, 5. maç ise 28 Mayıs Çarşamba günü sabaha karşı San Antonio’da yapılacak.

720260cookie-checkNBA’de ilk finalist Nets

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.