'İncirlik Üssü'nde kaç nükleer silah var'

Ersin, Milli Savunma Bakan Gönül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, İncirlik'teki üssün, nükleer başlıklı silah deposu haline geldiğinin ortaya çıktığını öne sürdü.


Üsteki nükleer başlıklı silah sayısının açıklanmasını isteyen Ersin, önergesinde şu sorulara yer verdi:


“İncirlik Üssünde ne zamandan beri nükleer başlıklı silah var? Gerek Türkiye, gerekse komşularımız için tehdit oluşturan nükleer başlıklı silahların ülke dışına çıkartılması için şimdiye kadar herhangi bir girişim yapıldı mı?  Yapılmadıysa bir girişim yapılacak mı?”


___________________


AÇIK GAZETE'DEN Başbakanlıktan yanıt var


Türkiye Cumhuriyeti, Başbakanlığı'na 2005 yılı başında e-posta göndererek; Türkiye'de sözü edilen ABD'nin 90 nükleer  bombasının bulunup bulunmadığını sorduk. “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu”na dayanarak sorduğumuz sorunun verilen yasal sürede de yanıtlanmasını istedik.


Başbakanlık sağolsun verilen yasal sürede yanıtladı.


Yanıt şöyle:


"Sayın Faruk Eskioğlu, 4982 sayılı “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu”nun devlet sırrına ilişkin bilgi ve belgeler hakkındaki 16. maddesi uyarınca, 14 Şubat 2005 tarihli Türkiye’de ABD’ye ait nükleer silah bulunup bulunmadığı yolundaki bilgi edinme talebinizin yanıtlanması mümkün bulunmamaktadır. Bilginize sunulur. Dışişleri Bakanlığı Bilgi Edinme Birimi "


Türkiye'deki ABD'nin nükleer bombalarını ABD'li sivil toplum kuruluşlarından öğreniyoruz.


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendi hükümetimiz sorumuzu 'devlet sırrı' diye yanıtlamıyor. Oysa aynı soruyu ABD'li sivil toplum örgütü Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi (Natural Resources Defense Council-NRDS) kendi ülkelerindeki bilgi edinme yasasından yararlanarak ABD hükümetine soruyor ve yanıtını da alıyor…


NRDS'ye gönderilen bilgiye göre; ABD'nin İngiltere'de 110, Almanya'da 150, Türkiye ve İtalya'da 90'ar, Belçika ve Hollanda'da ise 20'şer nükleer bombası bulunuyor.


Türkiye'de Başbakanlık,  AB ve ABD'deki demokratik haklarde ne kadar geri olduğunu gösterircesine "Olmaz. Sırdır" diyor… 


Türkiye ile ilgili bilgileri ABD vatandaşı ABD'de öğreniyor. Türk vatandaşı Türkiye'de öğrenemiyor. Üstelik 'sır' denilen de ABD'nin kendi sırrı… 


Açık Gazete olarak üzerinde yaşadığımız topraklarda bizi ve komşularımızı ilgilendiren her şeyi öğrenmek hakkına sahibiz diyoruz. Bizim adımıza bizim seçtiğimiz yürütme erginin yaptığı bütün faaliyetleri öğrenmek hakkımızdır. “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu”nun temel mantığı da budur.  Sağır sultanın duyduğu Türkiye'deki ABD'nin nükleer bombalarını açıklayın!


Eğer bu sırrı "sizin iyiliğinize" diye düşünüyorsanız. Açık Gazete "Ayaküstü Sohbet" bölümündeki "Faşizm neden Almanya'da kök saldı?" yazısını okuyunuz. Diktatörlüğün kökeninde bu düşüncenin yattığını Dr. Felicity Zulueta çok güzel bir şekilde anlatıyor… 


Türkiye sırlarla yaşamak istemiyor artık… Türkiye'deki ABD nükleer bombaları derhal yok edilmeli… Türkiye halkı örnek aldığınız AB ve ABD'deki demokratik hakların gerisinde yaşamak istemiyor.
 


 

1061930cookie-check'İncirlik Üssü'nde kaç nükleer silah var'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.