‘Ne olursa olsun Anıtkabir’e yürüyeceğiz’

Ankara Valiliği, 30 Kasım’a kadar her türlü yürüyüş ve gösteriyi yasakladı. CHP, ‘Neye mal olursa olsun Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’de olacağız’ dedi.

Cumhuriyet Bayramı öncesinde valiliklerden tepki çeken yasaklar geldi. İlk açıklamayı Ankara Valiliği yaptı. Valilik, toplantı, gösteri ve yürüyüşleri 30 Kasım’a kadar yasakladı.

“Terör örgütlerinin eylem arayışı içinde olması” karara gerekçe gösterildi. Benzer bir açıklama da Gaziantep Valiliği’nden geldi. Valilik, sansasyonel eylem ihtimaline karşı 31 Ekim’e kadar kentte her türlü etkinliğin yasaklandığını duyurdu.

Yasağın kapsamı içinde 29 Ekim ve 10 Kasım’ın da olması muhalefetin ve vatandaşların tepkisine neden oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaklaşık 1 ay süren ‘Demokrasi mitingleri’ni hatırlatan CHP’liler, yasağa rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’e yürüme kararı aldı.

“ENGELLENEMEZ”

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Sözcü’ye yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Herhangi bir kargaşaya mahal vermeden sadece Anıtkabir’e yürümek istiyoruz. Bununla da ilgili gerekli önlemleri devletin almasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde güvenlik tedbiri alınamıyorsa yapılacak hiç bir şey yok demektir. Biz yürüyeceğiz, neye mal olursa olsun yürüyeceğiz.”

ADD VE TGB’DEN DE AÇIKLAMA

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada da, “30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılan yasaklamanın Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek amaçlı olduğu anlaşılıyor” denildi.

Açıklamada, “Kişisel olarak gerekçe uyduramadıkları bayram günlerinde de değişik bahanelerle, ulusal bayram kutlamalarını tümden iptal ettiler” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’e yürümekte kararlı olduklarını açıkladı. Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik, “Ankara Valimizi de bu kararını geri çekip milletimiz ile birlikte Ata’mıza yürümeye davet ediyoruz.” dedi.

2019470cookie-check‘Ne olursa olsun Anıtkabir’e yürüyeceğiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.