Neden İşçi Partisi? Neden Livingstone?

hayatımızı ve geleceğimizi yakından etkileyecek.


Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone’yi yıllardır yakından takip ettim. En başta yaşadığımız kentin sokaklarının daha güvenli olması için sokaktaki polis sayısını 35 bine çıkarttı ve suç oranının düşmesini sağladı.


Bir çok yerel belediyelerde aralarında Türkçe konuşan elemanlarında bulunduğu çok sayıda  güvenlik elemanını işe başlatarak, toplum güvenliğine katkı sağladı. Londra’da çok sayıda çocuğun uyuşturucuya yönelmesi şüphesiz hepimizi derinden üzüyor. Yıllar önce İşçi Partisi hükümetinin başlattığı gençlik merkezleri vardı. Eğlenmek, öğrenmek ve vakit geçirmek için gençlerin gidebilecekleri bu güzel ortamlar, Muhafazakar Partili yerel belediyeler tarafından bir bir kapatılmaya başlandı.


Bu gün aralarında Enfield Belediyesi’ninde bulunduğu bir çok  Muhafazakar Parti idaresindeki yerel yönetimler, insana ve topluma yapılan bir çok yardımları kesmeye devam ediyorlar. Ken Livinston’un gelecek dönemde gençler için 78 milyon sterlin yatıracak olması bir çok aile gibi beni de sevindirdi.  Ken Livingston’un Başkanlığından önce Londra’yı Muhafazakar Partililerin yönettiğini, polislerin az ve suçun çok olduğunu unutmayalım. Son sekiz yılda yaşanan büyük gelişmelerin unutulmaması, acemi yöneticiler ve kötü politikalarla Londra’nın riske atılmamsı gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 30 yılı dolduran politik yaşamımda insan hakları, eşitlik ve sosyal adalet politikalarına inandım.


1970’li yıllardan itibaren her düzlemde mücadele veren Ken Livingston, bu ilkelerin en amansız savunucularının başında gelmiştir. Ken Livingstone’nin Londra’yı çok sevidiğini iş, eğlence ve kültürel olarak  dünyanın merkezi yapmak istediğini ve bu başarının meyvelerini de tüm Londralılar ile paylaşmak istediğini biliyoruz. Londra’da yaşayan insanların ev olabilmesi için Ken Livingstone, herkesin alabileceği ucuz evlerin üretilmesini inşaat planlamalarına dahil etti.


Muhafazakar Parti’nin adayı Boris Jonson ise seçilmesi halinde ucuz ev üretimini durduracağını şimdiden açıkladı. Ken Livingston, yaşlıların ve engellilerin otobüsleri parasız kullanmaları için söz verdi. Yaşlı ve engelli insanlara ücretsiz ulaşım imkanı sağlanması konusunda Boris Johnson’a güvenebileceğimizi sanmıyorum.


Oy vermeden önce Londra için kimin yararlı olacağını iyi düşünmenizi istiyorum. Adaylardan hangisi tecrübeli? Bü güne kadar Londra için ne yaptı? Hangisi 2012 Olimpiyatlarını Londra’ya kazandırdı?  Ve hangisi Londra’yı dünyanın en önemli ve çok kültürlü kenti yaptı. Ben oyumu Ken Livingston’a ve İşçi Partili Meclis Üyelerine vereceğim. Sizlerin de toplumumuz ve geleceğimiz için tercihlerinizi bu yönde kullanacağınızdan eminim.

707680cookie-checkNeden İşçi Partisi? Neden Livingstone?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.