“Neden şehit düştüklerini sorgulamayın, Kur’an okutun”

İYİ Parti kongrelerde, İdlib şehitleri için Kur’an-ı Kerim okutulması ve siyasi içerikli herhangi bir konuşma yapılmaması için ilçe teşkilatları talimat verdi.

İYİ Parti kuruluşundan bu yana 3’ü olağanüstü olmak üzere 4 kongre gerçekleştirdi. Partinin 2’nci olağan kongresinin ise haziran ayında yapılması planlanıyor. İYİ Parti, bu kapsamda mahalle delegeliği seçimlerinin ardından il ve ilçe kongrelerinin takvimini netleştirdi.

200 İLÇEDE SEÇİM HEYECANI

Partinin 1 Şubat’ta başlayan ilçe kongrelerinde sona yaklaşılırken, şu ana kadar teşkilatı bulunan yaklaşık 900 ilçeden 700’ünde ilçe başkanları belirlendi.

İYİ Partinin kalan yaklaşık 200 ilçede ise il başkanlarını mart ayının ilk haftasına kadar belirlemesi bekleniyor.

İLK İL KONGRESİ MUŞ’TA
İYİ Parti’nin ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından büyük kongre için önem taşıyan ve kongre delegelerinin belirlendiği il kongrelerine geçilecek.

Partinin il kongrelerinin mart ayı ortasında başlaması planlanırken ilk il kongresinin 14 Mart’ta Muş’ta yapılacağı öğrenildi.

İYİ Parti il kongrelerine 15 ve 16 Mart’ta Bitlis ve Bingöl ile devam edecek.

BÜYÜK KONGRE HAZİRAN’DA

Olağan kongre sürecini 16 Mayıs’ta il kongrelerinin tümünün gerçekleştirilmesiyle tamamlayacak İYİ Parti, haziran ayında ise büyük kongresini toplamayı planlıyor.

Şu ana kadar sadece genel Başkan Meral Akşener’in aday olmasının beklendiği kongrenin tarihine ilişkin son kararı Genel İdare Kurulu (GİK) verecek.

‘SİYASET KONUŞMAYIN’ TALİMATI

Bu arada kongrelerde, İdlib’de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit düşen askerler için Kur’an-ı Kerim okutulması ve siyasi içerikli herhangi bir konuşma yapılmaması kararıyla ilgili ilçe teşkilatları talimatlandırıldı.

2391900cookie-check“Neden şehit düştüklerini sorgulamayın, Kur’an okutun”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.