Neşeli olan uzun yaşıyor

Araştırmaya göre, olumsuzlukları dert etmeyip mutluluğu yakalamayı başaran kişiler, mutsuz ve stresli olanlara oranla daha uzun yaşıyor. Dans etmek ise insan ömrüne tam 10 yıl katıyor.


İngiliz bilim adamları mutluluğun insan yaşamı üzerindeki etkilerini araştırdı. Tasasız bir yaşamın ,insan ömrünü uzattığını ortaya çıkaran bilim adamları, yaşam süresini etkileyen olumlu ve olumsuz maddeleri de açıkladı.


Araştırmaya göre, mutluluk ve arkadaşlığın insan ömrüne tam 9 yıl eklediği saptandı. Buna karşılık sigara içmenin ve aşırı alkol almanın insan ömründen tam 10 yıl çaldığını belirten bilim adamları, kişileri, çeşitli kanserlerin dışında kalp rahatsızlıklarına neden olan sigara ve alkol bağımlılığı konusunda uyardı. Uzmanlar, insan yaşamını uzatan ve bugüne kadar bilinmeyen bir başka olumlu etkeni de ortaya çıkardı.


Dans etmenin insan ömrüne tam 10 yıl eklediğini ortaya çıkaran bilim adamları, dansın vücuttaki kan dolaşımını artırarak, kalp ve akciğer sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirtti. İnsan yaşamını etkileyen olumlu ve olumsuz faktörlerin incelendiği araştırmada, pozitif kişiliğin 7.5, bakımlı dişlerin 6.4, mutlu evliliklerin 5, sosyal hayatın 4, sağlıklı beslenmenin 2 yıl insan ömrünü uzattığı belirtilirken, erken yaşta okulu bırakmanın 9.3, sorunlu evliliğin 4, aşırı kilonun 3 ve stresin, insan ömrünü 4 yıl kısalttığı ortaya kondu.

720760cookie-checkNeşeli olan uzun yaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.