New Orleans’ta şimdi de patlama

New Orleans’ta şimdi de patlamalar meydana geliyor… Kent üzerinde büyük bir bulut görüldüğünü ve bunun zehirli olmasının muhtemel olduğunu sanılıyor.

Öte yandan New Orleans’taki yağmalama olaylarıyla başetmek üzere kente ‘öldürmek için vur’ emri verilen askerler gönderildi. Kentte binlerce kişi yiyecek ve su ihtiyacını karşılayamadığı ve tamamen bir kargaşa havasının hakim olduğu belirtildi.

ABD senatosu, Katrina Kasırgası’nın Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletlerinde yol açtığı yıkımın ardından 10.5 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Temsilciler Meclisi’nin de önümüzdeki 24 saat içinde benzeri bir yasayı geçirmesi bekleniyor.

ABD’de kasırga felaketinde onbinlerce kişinin evsiz kaldığı New Orleans kentinin belediye başkanı, ‘umutsuz bir SOS çağrısı’ yaptığını söyledi. ABD hükümeti kente yeni yardım malzemesi gönderildiğini, yağmacılar ve silahlı çetelere karşı da güvenlik görevlisi sayısının dörde katlanacağını açıkladı.

“300 BİN İLA 400 BİN ÇOCUK EVSİZ KALDI” 
 
Öte yandan BM Çocuk Fonu UNICEF, ABD’nin güney sahillerini vuran Katrina kasırgası nedeniyle 300 bin ila 400 bin çocuğun evsiz kaldığını açıkladı.

UNICEF sözcüsü Damien Personnaz, felaketzedelerin 3’te 1 ya da 4’te 1’inin çocuk olduğunu vurgulayarak, ”Bu korkunç. Çünkü haftalar boyu evsiz kalacaklar. Belki de aylar boyu” dedi.

Sözcü, ABD’nin, UNICEF’in maddi yardımına ihtiyaç duymadığını, ancak örgütün felaketzedelere psikolojik destek verme konusundaki tecrübelerinden yararlanabileceğini belirtti.

ENERJİ TASARRUFU ÇAGRISI 
 
ABD Başkanı George W. Bush, Katrina kasırgasının ülkenin Meksika Körfezi bölgesindeki petrol tesislerine ağır zarar vermesinin ardından benzin sıkıntısının baş göstermesi üzerine, ilk defa Amerikan halkını enerji tasarruf etmeye çağırdı.

Katrina’nın ekonomik etkileri konusunda Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan ve danışmanlarıyla bir araya gelen Bush, ardından yaptığı açıklamada, Amerikan halkına seslenerek, ”ihtiyacınız yoksa benzin almayın” dedi.

Kasırganın ardından ABD’de benzin fiyatları, ortalama yüzde 10’un üzerinde artarken, yakıt sıkıntısının yoğun olduğu afet bölgesine yakın bölgelerde, bu oran çok daha yüksek bulunuyor.

İLGİLİ HABER: Katrina, doğanın intikamı

1113610cookie-checkNew Orleans’ta şimdi de patlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.