‘Newroz’ belediyelerce de kutlanacak

Hackney, Harıngey, İslington ve Enfield belediye meclis üyeleri, Londra ve Hackney müzesi ve Londra’daki okullardan temsilciliklerin katıldığı resepsiyona İngiliz medyasının da ilgi gösterdiği gözlendi.


Newroz resepsiyonuna katılan Belediye meclis üyeleri Sheila Peccok, Isodoros Diakıdes, Brian Healy, Erten Hürer, Doğan Delman, Ahmet Öykener, Doreen Scott, Shoron Patrick, Rahman Khan ve Harıngey Belediye Başkanı Charles Adje de bir ay boyunca Newroz etkinliklerine farklı programlarla destek vereceklerini söylediler.


Toplantıda konuşan dernek yöneticileri “Newroz” boyunca yapılacak sanatsal, kültürel ve siyasi etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ayrıca Newroz’un Kürtler açısından anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların yanısıra, misafirlere Newroz ektinlikleri hakkında hazırlanan 48 sayfalık Kürtce, Türkçe ve İngilizce olan bir brüşür de dağıtıldı.


Bu yıl belediyeler bünyesinde de “Newroz” kutlamalarının yapılacağını açıklayan “Newroz Kutlama Komitesi”ne göre; “Newroz”, ilk kez geçen yıl İngiltere’de bazı devlet okullarında 2 haftalık bir festival biçiminde kutlandı. Bu sene ise yine devlet okullarında gerçekleşecek olan kutlamaların yanısıra 1 ay boyunca başta Londra’da bulunan Halkevi, Haringey Kürt Gençlik Merkezi, Croydon Kürt toplum Merkezi olmak üzere bir çok yerde çok çeşitli etkinlikler yapılacak.

788280cookie-check‘Newroz’ belediyelerce de kutlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.