İngiliz aydınlardan Blair’e: Irak’tan çekil!

Aralarında müzisyen Brian Eno, sinema yapımcıları Mark Rylance ve Ken Loach, film sanatçısı Julie Christie,  gitarist John Williams, profesör Richard Dawkins, şair Benjamin Zephaniah’ında bulunduğu yüzlerce sanatçı, akademisyen ve milletvekili, BM kararının bu yılın Aralık ayında bitmesi dolayısıyla ABD öncülüğündeki işgal kuvvetlerinin Irak’tan çekilmelerini isteyen bir mektubu Tony Blair’e ilettiler.


Başbakan’ın konutu Downing Street’e verilen bildirgede şöyle deniyor;


“Irak işgali ve savaşı, hem Irak  hem de Britanya halkı için tam bir felakettir. Sayısız Irak’lı ve yine kendi sokaklarımızda çok sayıda masum insan yaşamını yitirdi. Irak’ta savaşmak istemeyen çok sayıda Britanyalı asker de yaşamını yitirdi, yaralandı ve sakatlandı. Birleşmiş Milletler’in Irak’ın işgali konusundaki kararının süresi, bu yılın Aralık ayında  bitmektedir. Sizi, bu yılın sonuna kadar Britanyalı askerlerin ülkelerine geri döneceklerini açıklayarak, bu katliama son vermeniz doğrultusunda bir girişim yapmaya çağırıyoruz. Eğer bunu yaparsanız, Britanyalı askerler tarafından daha fazla Iraklının öldürülmesini durdurabilirsiniz. Bizim askerlerimizin yaşamlarını da böylece kurtarmış, Britanyanın caddelerini de daha güvenli yapmış ve bireysel özgürlüklerimizi, yavaş yavaş geri almaktansa, onları savunmuş olursunuz.”


Sanatçılar 24 Eylül’de Londra’da Irak’ın işgaline karşı yapılacak mitinge büyük bir katılım  beklediklerini de  belirttiler.

783740cookie-checkİngiliz aydınlardan Blair’e: Irak’tan çekil!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.