İngiliz Emniyet Genel Müdürü de terliyor

İngiltere’de bundan yaklaşık iki yıl önce ulaşım sistemini hedef alan ve 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırılardan iki hafta sonra, polis, Brezilyalı bir genci intihar bombacısı sanarak öldürmüş, ancak daha sonra gencin masum olduğu ortaya çıkmıştı.


The Guardian gazetesi, Scotland Yard yetkililerini, yanlış kişinin vurulduğu bilgisini Emniyet Genel Müdürü Ian Blair’den sakladıkları için sert şekilde eleştiren gizli bir raporun ayrıntılarını manşetten açıkladı.


Gazeteye göre; Bağımsız Polis Şikayet Komisyonu’nca hazırlanan rapor, yetkililerin, Jean Charles de Menezes’in yanlışlıkla vurulduğu bilgisini, Emniyet Müdürü’ne 24 saat gecikmeli olarak vermelerini, “akıl almaz bir davranış” diye niteleyerek sert şekilde eleştiriyor.


Gelecek aydan önce açıklanması beklenmeyen raporda, “Bulgular, Sir Ian’ın yöneticiliğine ilişkin soru işaretleri uyandırdı” deniyor ancak “Sir Ian’ın, Menezes olayına ilişkin kamuoyuna yalan söylediği iddialarını destekleyen kanıtların da bulunamadığına” dikkat çekti.


FOTOĞRAF: Emniyet Genel Müdürü Sir Ian Blair

799650cookie-checkİngiliz Emniyet Genel Müdürü de terliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.