İngiliz hakem bu golü vermedi!

İngiltere Premier Ligi’nde önceki gün oynanan Manchester United-Tottenham maçı Ada’yı karıştırdı. Old Trafford Stadı’nda oynanan karşılaşmada Tottenhamlı Pedro Mendes’in şutu, Manchester kalecisi Roy Carroll tarafından çizgi içerisinde kurtarıldı.


Kale çizgisinin yaklaşık bir metre içerisindeki topu görmekte zorlanan yan hakem Robert Lewis, maçın hakemi Mark Clattenburg’u uyarıp, golü geçersiz saydı.


Tottenhamlı oyuncular, hakemin bu kararı sonrası hayal kırıklığı yaşarken, mücadele de başladığı gibi 0-0 sona erdi. Olaya geniş yer ayıran İngiliz basını, Mendes’in şutunun kale çizgisinin içerisinde olduğu görüşünde birleşirken, Daily Mail gazetesi, topun Carrol tarafından içerden çevrildiği anı gösteren bir fotoğraf yayınladı.


The Sun ise ‘Kandırıldık, Carrol çizgi dansı yaptı” başlığını kullandı. The Guardian Gazetesi, “Hakemin büyük hatası Manchester’i kurtardı” yorumunda, Manchester-Tottenham maçını İngiltere futbol tarihinde hafızalardan silinmeyecek bir karşılaşma olarak tanımladı. Mücadeleyi canlı yayınlayan Sky televizyonu da tartışmalı anı izleyicilerine “Gol” olarak duyurdu. Tottenham Antrenörü Martin Jol, “Topun birkaç santimetre içeride olup olmadığını tartışmıyorum. Top kale çizgisinin bir metre içersindeydi. Üzücü olan, dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip olmamıza rağmen futbolda hala bu tarz tartışmalar yapmak zorunda kalmamız” derken, Manchester United Menajeri Alex Ferguson ise yorum yapmaktan kaçındı.

721070cookie-checkİngiliz hakem bu golü vermedi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.