İngiliz komutan halk desteği istedi

BBC’nin haberine göre; İnglitere’deki Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde konuşan Dannatt, özellikle ülkesi için dış cephelerde çarpışan askerlerin, geri döndüklerinde halkın kendilerini ve savaşma gerekçelerini anlayamadığını görmekten büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi.


ABD ve İngiltere’de halkın dışarıda çarpışan askerlerine verdiği desteği karşılaştıran Dannatt, İngiltere’deki gibi bir atmosferle karşılaşan bir askerin yeniden cepheye dönüp hizmet verme isteğinin körelebileceğini savundu.


Dannatt, “Bir asker niçin savaştığının iyi anlaşılmasını ve buna saygı duyulmasını bekler. Genç bir asker, ülkesi için Basra ya da Helman’da çarpışıyorsa, yaşadığı kentte, mahallesinde oturan kişinin, kendisinin neyi niçin yaptığını anlamasını bekler” dedi.


Özellikle cepheden dönen bir askerin, halkı, yaptığı hizmete karşı sahip çıkmayan ya da yeterince saygı duymayan bir tutum içinde bulmasının yanlışlığına dikkati çeken Dannatt, ABD’de ise cepheden dönen askerlere pek çok firmanın indirimler yaptığını, onları üniformaları içinde gören sivillerin koşup ellerini sıktığını söyledi.


İngiliz ordusunun, her geçen gün daha çok operasyonel hale gelmesiyle birlikte, halkın daha çok desteğine ihtiyaç duyduğu uyarısında bulunan Dannatt, İngiliz hükümetinden de ordunun elindeki silah ve ekipmanların bir an önce çağın gereklerine uygun hale getirilmesini istedi.


AÇIK GAZETE: Sir Richard Dannatt, savaşma gerekçeleriniz olarak halka yalan söylediniz. Irak’ta kitle imha silahı olmadığı halk tarafından da anlaşıldığı halde siz savaşmaya devam ediyorsunuz…

805310cookie-checkİngiliz komutan halk desteği istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.