İngiliz Konsolosluğu Grup Yorum’a ikinci kez vize vermedi

Grup Yorum’a yine İngiltere’nin İstanbul Konsolosluğu vize vermedi. Anadolu Halk Kültür Merkezi ertelemeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:“Değerli Grup Yorum severler 8 Aralık’ta yapacağımız konserimiz vizelerin ret edilmesinden kaynaklı 19 ocak’a ertelenmişti. Malesef İngiliz Konsolosluğun Grup Yorum’un İngiltere’ye gelip ‘burada kalabilir iltica’ edebilir ihtimalinden dolayı ikinci kez redine karar vermiştir. Bu karar siyasi bir karardır Grup Yorum başka bir Avrupa ülkesinde konser verirken ingiliz devleti yorumun iltica edebileceğini düşünmüş ve böylesi basiretsiz saçma sapan bir kararın altına imzasını atmıştır…”

Açıklamada, “Tüm Yorum severlere ve doslarına çağrımızdır bu iki kararıda protesto edelim mailler ve mesajlarımızla Grup Yorum’un yanında yerimizi alalım. Son sözümüz şudur ki dünyanın her yerine yasal olarak giden ve hiç bir ülkesine iltica yada üyesini bırakmayan vize gibi yasal bir hakkı defalarca alıp İngiltere’ye gelmesine rağmen red etmenin arkasındaki oyunu birlikte bozalım bu konseri 2014’te gerçekleştirelim. Bugün görev Yorum severlere düşüyor Yorum’un üzerinde oluşturmak istenen kuşatmayı yıkalım” denildi.

Dernek satılan biletlerin 2014 te yapılacak konserde geçerli olduğunu duyurdu ve konuyla ilgili ayrıntılı bilginin 077 06 06 72 38 veya 075 96 95 34 88 no’lu telefondan alınabileceğini kaydedildi

850240cookie-checkİngiliz Konsolosluğu Grup Yorum’a ikinci kez vize vermedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.