İngiliz üniversitelerinin dayanağı yabancılar

Rapora göre, üniversitelerin yabancı öğrenciler sayesinde elde ettikleri gelir, araştırma bütçelerinin de en büyük kaynağı.


2000-2001 yılından bu yana üniversitelerin gelirinde yüzde 50'nin üzerinde artış kaydedildiğine işaret edilen raporda, bu gelirin büyük bölümünün yabancı öğrencilerden elde edildiği belirtildi.


Yabancı öğrencilerin sayısının son 10 yılda iki kat arttığı vurgulanan raporda, yabancı öğrencilerin ödediği kayıt ücreti ve yıllık eğitim ücretinin miktarının 1,7 milyar sterline kadar yükseldiği bildirildi.


Bütün ülkelerin yabancı öğrenci pazarından daha çok pay alabilmek için küresel rekabet içine girdiği de belirtilen raporda, yükseköğrenim için AB üyesi ülkeler dışındaki ülkelerden İngiltere'ye gelen öğrenci sayısında 2000'li yılların başından bu yana yüzde 105'lik artış görüldüğü vurgulandı.


Çin'in İngiltere'ye en çok öğrenci gönderen ülkeler listesinin başında yer aldığı, bu ülkeyi Hindistan ve ABD'nin izlediği belirtildi.


Raporda, İngiliz öğrencilerin üniversitelere kayıt sayısında ise artış olmadığına dikkat çekildi. Buna rağmen halen İngiltere'deki üniversitelerde öğrencilerin yüzde 88'ini İngiliz öğrencilerin oluşturduğu da hatırlatıldı.


Rapor, erkekten çok kız öğrencinin üniversitelere kayıt yaptırdığını da gösterdi.

815250cookie-checkİngiliz üniversitelerinin dayanağı yabancılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.