İngiliz ordusunda yeni ‘çıplak şiddet’

The Sun gazetesi, dünkü sayısında, Somerset’teki üste acemi askerler için yapılan törenden çekildiği belirtilen fotoğrafları yayınladı. Daha sonra kısmen televizyondan yayınlanan görüntülerde, çıplak askerlerin çamurda güreştikleri ve duvara karşı sıraya girdikleri görülürken, askerlerin yumurta yağmuruna tutulduğu ifade edildi.   


The Sun, video filminde askerlerin güçleri tükeninceye kadar etrafta koşmaya ve pislik içindeki buğdayı yemeye zorlandığının görüldüğünü de belirtti.   


Savunma Bakanlığı ise video filmin acemi askerlerin töreninde değil Irak’tan yeni dönen üst düzey deniz piyadelerinin partisinde çekildiğini açıkladı.   


Açıklamada, “İnsanlarımızın içindeki öfkeyi boşaltmak için fırsat verilmesine ihtiyacı olduğunu kabul ediyoruz, ancak bu kabul edilemez bir davranışa dönüşmemelidir” denildi.   


Geçen pazar günü televizyonlarda yayınlanan Kraliyet Ordusu’nda komando eğitimini bitiren askerlerin geleneksel eğitim sonu törenine ait görüntülerde, genç askerlerin tamamen çıplak dövüşmeye zorlandığı, diğer çıplak acemi askerlerin de dövüşenleri izlediği görülüyordu.   


Görüntülerde komutan olduğu iddia edilen biri, dövüştürülen askerlerden birinin suratının ortasına tekme attığı, dövülen deniz piyadesinin bilincini kaybettiği de izleniyordu.   


İngiltere Savunma Bakanlığı, bu görüntülerin yayınlanmasından sonra konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

785630cookie-checkİngiliz ordusunda yeni ‘çıplak şiddet’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.