İngiliz orta sınıfı da evsiz kalabilir

Evsizlik üzerine çalışmalar yapan yardım kuruluşu Crisis, ekonomik kriz ile hükümetin refah devletinde yapmakta olduğu kesintilerin gelecek birkaç yıl içinde orta sınıf mensuplarının da evsiz kalmasına neden olabileceğine işaret eden bir rapor yayımladı.

Guardian gazetesinin gördüğü 120 sayfalık rapora göre, evsiz kalıp da, devletten ev talep eden kişi sayısı geçen yıldan bu yana yüzde 10 arttı. Evsiz kalmalarını engellemek için küçük oteller gibi geçici yerlere yerleştirilenlerin sayısında da yüzde 14’lük bir artış görüldü…

Yardım kuruluşuna göre hükümet, evsizliğin artışını engellemek için ev yardımlarındaki kesintileri askıya almalı ve toplu konut inşaatı projelerine ağırlık vermeli.

Gazetenin başyazısında ise ev sahibi olmanın giderek solan bir hayal olduğu fikri işleniyor.

Ev sahibi olmanın politikacılar tarafından İngiliz demokrasisinin önemli bir parçası olarak görüldüğünü belirten Guardian, son 40 yılda bu yönde bir siyasi söylem üreten Anthony Eden’dan, David Cameron’a kadar başbakanların adlarını sıralıyor.

Guardian, insanların ev sahibi olmadan da yaşayabilecekleri fikrine alışmalarının mümkün olduğunu, ancak bunun için ev satın almanın alternatifi olan erişilebilir fiyatlarda ev kiralama olanağının mevcut olması gerektiğini de belirtiyor.

838410cookie-checkİngiliz orta sınıfı da evsiz kalabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.