İngiliz polisi Türkiyeli göçmenlerden yardım istedi

Londra’da son dönemde Türkiye kökenli çeteler ile ilişkilendirilen cinayetlerle ilgili bilgi veren, Metropolitan Polisi’nin Kuzey Londra polis şefi Stephen Kavanagh, Londra’da, iki ayrı çete arasında bir kavga meydana geldiğini belirterek, bu kavganın sonucunda, mart ayından itibaren Türkçe konuşan toplumundan 3 kişinin öldürüldüğünü ve Metropolitan Polisi’nin, sorumluları yakalamak konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Kavanagh, kendi toplumu içinde şiddet uygulayanları ve toplumda birçok kişi için tehdit oluşturan kişileri yakalamak konusunda, İngiliz polisinin kararlılığını yineleyerek, görgü tanıklarının, cinayetler ve cinayet delilleri ile ilgili herhangi bir bilgisi olanların kendileri ile irtibata geçmesinin oldukça önemli olduğunu ifade etti.

12 GÖZALTI

Londra’da son bir hafta içinde, 3 cinayetle de ilgili olabileceği gerekçesi ile toplam 12 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Kavangh, bölgede arttırılan aramalar ve şüphelilere yönelik operasyonlar sonucunda mermi, silah ve çeşitli uyuşturucu ele geçirdiklerini belirtti.

Cinayetlerin ardından çevredeki tüm kamera kayıtlarının incelemeye alındığını ve kanıt niteliği taşıyan her bulgunun değerlendirildiğini anlatan Kavanagh, ancak Paytak cinayetinde kullanılan ve resmi kayıt bilgileri bilinen motosikletin hala bulunamadığına dikkati çekti.

Metropolitan Polis biriminde görevli en deneyimli cinayet dedektiflerinden birinin, bu cinayetleri ve aralarındaki bağlantıyı çözmekle görevlendirildiğini kaydeden Kavanagh, Paytak cinayetini işleyen katilin bulunması için 20 bin sterlin (48 bin TL) para ödülü konulduğunun altını çizdi.

Türkçe konuşan topluma yardımcı olabilmek ve bu cinayetleri çözebilmek için, toplum üyelerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Kavanagh, Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’da polisin güvenlik önlemlerini arttırarak, birkaç farklı tekniği bir arada kullanmaya başladığını ve olası bazı suçların da bu şekilde önüne geçmiş olduklarını belirtti.

Kavanagh’ın açıkladığı güvenlik önlemleri içinde en dikkati çekeni ise, polislerin büyük bir çoğunluğunun silah taşımadığı bilinen İngiltere’de, Kuzey Londra’da silahlı polislerin kontrolündeki araç tanıma sistemi ile şüpheli araçların tespit edilerek aranması oldu. Ayrıca, bölgede daha fazla polis görevlendirildi.

Mehmet Paytak cinayeti ile ilgisi olduğu sanılan 2 kişi, Cem Düzgün cinayeti ile ilgili ise 3 kişi gözaltına alınırken, Oktay Erbaşlı cinayeti konusunda bugüne kadar bir gözaltı işlemi yapılmadı.

İngiltere medyasında 3 cinayetle ilgili haberler sıklıkla yer alırken, cinayetlerin, Türk ve Kürt uyuşturucu mafyaları tarafından işlendiği iddiası dikkati çekiyor.

825290cookie-checkİngiliz polisi Türkiyeli göçmenlerden yardım istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.